SİYASET

Zafer Şahin : Aranan aday ABD’den mi?

Tarih
30 Ekim 2021
İzlenme
Kişi
Yazar
Zafer Şahin

Millet ittifakının çatı adayının kim olacağı meselesi her geçen gün biraz daha eğlenceli bir hal alıyor.

Bu gidişle adayı gazete ilanıyla aramaya başlarlarsa hiç şaşırmayın.

Kılıçdaroğlu, Akşener, Abdullah Gül, Ali Babacan, Haşim Kılıç, Özgür Demirtaş, İlhan Kesici, Murat Karayalçın şu ana kadar ismi gündeme gelenler.

Bir de an itibarıyla takımdan ayrı düz koşular yapan ve sabırla sıranın kendisine gelmesine bekleyen Faik Öztrak ve Akif Hamzaçebi gibi aktörler var. İşi Aziz Sancar ve Uğur Şahin’e kadar götüren deli saçması yorumlar da var ama üzerinde durmaya değmez.

Peki, bu işin sonu nereye varacak? Bir kavga, gürültü kopmadan ortak aday çıkarabilecekler mi? İşte o biraz zor görünüyor.

Muhtar Kent kimdir, kaç yaşında? Muhtar Kent ne iş yapıyor, serveti ne kadar?Kılıçdaroğlu adaylık için gözünü karartmış durumda ama ittifak ortağı Akşener’i bile ikna edemiyor. Akşener’in gönlündeki adayın bir gün Fatih’e benzettiği, öbür gün yüzündeki nurdan dem vurduğu Ekrem İmamoğlu olduğu artık neredeyse kesinlik kazandı.

Akşener’in bu hamlelerini gören Kemal Bey de boş durmuyor elbette. Çarşamba akşamı apar topar kameraların karşısına geçip iktidara “İhtiyaç sahipleri için kara kış fonu kurun” çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu’ndan 10 dakika sonra Mansur Yavaş sosyal medyadan “600 milyonluk kara kış destek paketimiz hazır” dedi! Kılıçdaroğlu ve Yavaş’ın birlikte hareket ettiklerini kamuoyuna, en çok da Akşener ve İmamoğlu’na duyurdukları bu jet hızındaki hamle siyaseten çok önemli mesajlar içeriyor.

Kemal Bey, İyi Parti liderine Mansur Yavaş üzerinden “İmamoğlu’na desteği kes, yoksa bu iş iyi bir yere gitmeyecek ” mesajı veriyor. Ülkücü kökenli Yavaş’ın Cumhurbaşkanı adayı ilan edildiğini düşünün. Seçimi alamasa bile siyasi hayatına nerede devam eder? HDP ile ittifakı artık iyice belirginleşen CHP’de mi yoksa İyi Parti’de mi? Ya da soruyu şöyle soralım: Yavaş seçimden sonra İyi Parti’nin potansiyel genel başkan adayı haline gelmez mi? Bu Akşener ve ekibinin siyasi hesaplarını sekteye uğratmaz mı?

Aynı durum İmamoğlu için de geçerli. Eğer aday olursa CHP’nin potansiyel lideri haline gelir. Bu da Kemal Bey ve ekibinin siyasi hayatının sonu demektir. Özetle, Kemal Bey, ittifak ortağına “İmamoğlu için bastırma, Mansur’u başına bela ederim” diyor.

Brezilya dizisi kıvamına gelen bu çekişmelere şimdilik bir nokta koyup, yazının başlığındaki sorunun cevabına gelelim. Bir süredir kulislerde Millet İttifakı’nın adayı olarak Muhtar Kent ismi dolaşmaya başladı.

Muhtar Kent - VikipediCoca Cola’nın eski CEO’su Kent’in adı 2019 yerel seçimlerinde İstanbul için de geçmişti. Kemal Bey’in yakın dönemde biri yüz yüze, diğeri telefonda olmak üzere Kent ile iki görüşme gerçekleştirdiği iddiası var. Dünya piyasalarında tanınan, saygın bir isim olan Muhtar Kent’in siyasi bir hedefinin olduğunu sanmıyorum. Ama Kemal Bey şapkadan tavşan çıkarmayı sever. Hem parti içinden hem de Akşener cephesinden kendisine bir operasyon çekilme ihtimali kuvvetlenirse Yavaş’ı da Kent benzeri sürpriz bir ismi de sahaya sürebilir. Günün sonunda CHP de yine kendisine kalır.

10 yıllık cevapsız Soros sorusu

Büyükelçiler krizi ve Osman Kavala meselesiyle beraber gündeme oturan Soros tartışmasına küçük bir katkı da biz sunalım.

dunya48 | Kemalist Devrimci Siyasi Site. - Kılıçdaroğlu, Yeni CHP'yi TESEV İle Oluşturdu!Yıl 2011... Gazeteci Barış Yarkadaş, Soros’un desteklediği TESEV Vakfı’nın kurucularını açıkladı. Türkiye, vakfın 183 no.lu kurucu üyesinin CHP lideri Kılıçdaroğlu olduğunu Yarkadaş’ın kamuoyuna duyurduğu belgeyle öğrendi.

O tarihte sıkı bir Kılıçdaroğlu muhalifi olan Yarkadaş, CHP liderine “Ülkelerde ayaklanmalar çıkaran para spekülatörü Soros ile bağlantın ne? ” diye sordu!

dunya48 | Kemalist Devrimci Siyasi Site. - Barış YARKADAŞ - CHP lideri TESEV'e üye olamaz!O soruya tam 10 yıldır cevap aranıyor, ancak bulunamıyor. Çünkü Kemal Bey bu soruyu pas geçti! İlginçtir, Kılıçdaroğlu’nu Sorosçulukla suçlayan Yarkadaş, 2015’te ön seçimden çıkarak milletvekili oldu

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Osman

    31 Ekim 2021 00:27
    0 0
    Yazıklar olsun
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;