GÜNCEL

Yakup KÖSE : Tuvalet kağıdına muhtaç olmak

Tarih
16 Mart 2020
İzlenme
Kişi
Yazar
Yakup Köse

Sokağın başında, yakalanma korkusuyla sağı solu tedirginlikle kontrol eden torbacıya yanına yaklaşan arabadan bir deste dolar uzatılır. Tekrar sağı solu kolaçan adam desteyi alır ve âdet yerini bulsun kabilinden destedeki paralar tam mı diye kontrol eder. Bir deste doları cebine koyan torbacı montunun fermuarını hızlıca indirip montunun içine sakladığı bir rulo tuvalet kağıdını ve bir adet 250 cc’lik dezenfektanı arabadaki adama teslim eder.

Mala kavuşmanın hazzıyla gazlayan arabadaki adam olay yerinden uzaklaşırken sokağın başındaki torbacı, bir yandan sağı solu kolaçan ederek “Lanet olası Fedarallere” yakalanmamaya çalışırken bir yandan da ağına düşürdüğü kurbanlarını beklemeye devam eder. Gün, onun gibilerinin günüdür!..

Yukarıda anlatmaya çalıştığım sahne, dünyayı esir alan Corona virüsü sebebiyle Batı’da yaşananları anlatmak için çekilmiş bir videodan. Evet bu bir mizansen ama marketteki tuvalet kağıdı kavgaları gerçek!

Türkiye’de de, kendilerine “Beyaz Türk” denilen kesimin tercih ettiği marketlerde de tuvalet kağıdı talanı yaşanmış. Suyla taharet almayı öğrenmeniz gerekiyor sayın “Beyaz Türkler”, utanmayın, öğrenmenin yaşı olmaz. “Iyyy, halk gibi mi yapacağız” demeyin, bakınız her şeyiyle taklit ettiğiniz Batı’ya suyla temizliği Corona ağır bir bedelle öğretiyor, sanırım bu dünyayı bir kaba eti yıkamama uğruna terk etmek istemezsiniz. Daha yiyeceğiniz ne haltlar var, değil mi!

Eskiden insanlık bir dilim ekmeğe muhtaçken bugün gelişen teknoloji sayesinde bir yaprak tuvalet kağıdına muhtaç. Günümüzde değer kazanan tek kağıt, tuvalet kağıdı. Onun da ne için kullanıldığı hepimizin mâlûmu!

Ne ibretlik günlerden geçiyoruz değil mi?

Ne para, ne hisse senedi, ne tahvil ne bilmem ne kağıdı, tek değerli kağıt tuvalet kağıdı. Varsa tuvalet kağıdın senden zengini yok; doların olsa ne olacak hisse senedin olsa ne olacak, Corona için bir şey ifade etmiyor!..

Bu arada, hani Batı temizlikte bile bizi geçmişti. Hani o şaşalı Batı tarzı mimariyle yapılmış tuvalet ve banyolar neden işe yaramıyor?

Petrol, yeraltı madenleri savaşlarından bahsederken gele gele insanlık tuvalet kağıdı uğruna savaşacak duruma geldi.

İşte ibretlik halimiz, işte ahvalimiz.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;