SİYASET

Yakup KÖSE : CHP’liler insanlık görsün

Tarih
15 Nisan 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Yakup Köse

Ak Parti’nin itirazı neticesi İstanbul’da süren geçersiz oyların sayımıyla alâkalı Cumhuriyet Halk Partisi’nden gün gün yapılan açıklamalarda aşağı yukarı kurulan cümle şu: “Falan ilçenin filan sayılı sandıklarındaki geçersiz oylar sayıldı, AKP adayı Binali Yıldırım’ın hanesine şu kadar oy eklendi.” 

Ardından da ekliyorlar: “Adayımız Ekrem İmamoğlu seçimi kazandı, mazbatası verilsin!” 

Hem sandıkta yaptığınız örgütlü oy hırsızlığını gün gün açıklayacaksınız hem de “Biz kazandık” deyip mazbatayı isteyeceksiniz, böyle bir pişkinlik karşısında insanın nutku tutuluyor. “Yavuz hırsız ev sahibini bastırır” atasözünün vücut bulmuş günleri yaşıyoruz. 

Gün gün “Yeniden yapılan sayımda AKP adayı Binali Yıldırım’ın hanesine şu kadar oy eklendi.” diyen CHP’li yetkililere CHP tabanından, “Yahu hem sandıkta hırsızlık yok diyorsunuz hem de her gün AKP adayına yeni oy eklendiğini söylüyorsunuz, bu nasıl iş” diye soran yok mu? 

Benimki de soru yani, Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP’ye basılan mühürlerin uçtuğuna inananların Binali Yıldırım’a verilen oyların da kendi hanelerine bir şekilde eklendiğine inanıyorlardır! 

İstanbul’daki örgütlü sandık operasyonuyla alakalı gazetemizde çıkan haberleri okuyorsunuzdur. Arkadaşımız Kemal Gümüş’ün ısrarlı haber takibiyle İstanbul’un Büyükçekmece ilçesindeki örgütlü sandık operasyonu tüm teferruatıyla gözler önüne serildi. Gümüş’ün mezkûr mevzuyla alâkalı haberlerin tamamını buraya almam mümkün değil, zaten gerek de yok hepsi internet sayfamızda mevcut, lâkin sandıktaki örgütlü operasyonun büyüklüğünü göstermesi bâbından şu başlığın kâfi olduğunu düşünüyorum: “Köpek barınağına bile seçmen kaydı yapılmış”! 

İstanbul’un 25 ilçesinden 15’inde, o da sadece geçersiz oyların yeniden sayımıyla aradaki fark kapanmışken, üstelik bir de ortada örgütlü sandık operasyonu varken birileri demokrasi ve adalet adına bizlerden CHP’nin kazandığına inanmamızı istiyor. Hırsızlığa, adaletsizliği göz yumarak adalet sağlanacağını iddia etmek de içimizdeki eziklere nasib oldu! 

Yıllarca “Sandıkta hırsızlık” yapılıyor diye yaygara koparan ama ortaya da bir delil koyamayan CHP’nin tavrı seçim sistemine, demokrasiye halel getirmiyor velâkin bâriz örgütlü sandık operasyonunu tespit ve teşhir edip hakkını arayana Ak Parti’nin tavrı seçim sistemine, demokrasiye halel getirmiş oluyor! 

Bu başlı başına garabete bir de kırk yılın İslâmcılar’dan bazılarının katılması da ayrı bir garabet. Onlara göre de, seçim sistemini tartışmaya açmamak, meşruiyetini korumak için Ak Parti oyların tekrar sayımı ısrarından vazgeçmeliymiş. Hele İstanbul’da seçimin tekrar yapılmasını telaffuz bile etmemesi gerekiyormuş! Ak Parti kaybetmeyi de bilmeliymiş. Miş de miş… 

Dedikleri şu: Teslim olalım! 

Bunların bir kısmı Batıcı Gezi ayaklanmasında da aynı tavrı göstermişlerdi. Batıcılar’ın taleplerine boyun eğmek gerektiğini yazıyorlardı. 

Allah’tan, o gün de bugün de teslim olmayan bir lider var da Müslüman Anadolu halkının haklarını Batıcılar’a teslim etmiyor. 

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • HAK DAVA

    18 Nisan 2019 17:37
    0 0
    YA ARKADAŞLAR ZATEN KİMİN MÜSLÜMAN KİMİN KAFİR OLDUĞU BÖYLE DURUMLARDA BELLİ OLUCAK ALLAH C.C KURAN-I KERİMDE BOŞUNA DEMİYOR SİZİ İMTAHAN EDECEĞİZ DİYE BU MÜSLÜMAN KILIKLI DİNSİZLERİDE YARIN CEHENNEMDE PARLATACAKLAR HİÇ ŞÜPENİZ OLMASIN
  • vatan sevdalısı

    15 Nisan 2019 20:56
    0 0
    zihniyet insanlıktan anlamaz.bölmek kaos çıkartmak kandil ve fetöden cia dan beslenir. keşke anlasa da vicdana gelselerde milli değerlerimizin üstünde milli iradenin üstünde güç bilmese...keşke.
  • Vardar

    15 Nisan 2019 18:18
    0 0
    Maalesef kendilerine islamcı diyen bazı denyolar İmamoğlunu parlatarak hırsızlığı meşrulaştırıyorlar
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;