EKONOMİ

Rusya 10 Türk markasını yaptırım dışına çıkardı

Tarih
29 Aralık 2015
İzlenme
Kişi
Yazar
Özel Haberci

Kasım ayında yaşanan uçak krizinin ardından Türk ürünlerine yaptırım uygulayan ve Made in Turkey etiketine savaş açan Rusya, bazı Türk hazırgiyim markalarını beyaz listeye aldı.

RUS AMBARGOSU

Habertürk'te yer alan habere göre, Ülkede uzun süredir faaliyet gösteren ve büyük montanlı iş yapan markaları kapsayan liste Rus Kommersant Gazetesi’nde yayımlandı. Haberde, yaptırımların dışında tutulacağı iddia edilen Adl, Colin’s, Defacto, Koton, LC Waikiki, Mexx ve Rusya operasyonları Fiba Grubu tarafından yürütülen Marks&Spencer, Banana Republic ile Gap markaları ürünlerini sorunsuz şekilde göndermeye başladı.

Haberde, yaptırım uygulanmayacak bir diğer Türk markası da Anadolu Efes olarak gösterildi. Böylece, Türklerin arkasında olduğu toplam 10 marka Rus ambargosunun dışında kaldı.

"BİZ OLMAZSAK MAĞAZALARI NASIL DOLDURACAKLAR"

LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, Rusya’ya ürünleri sorunsuz biçimde sokabildiklerini söyledi. Rusya’da istihdam sağlayıp ülkeye yatırım yapanların ayrı tutulduğunu ifade eden Küçük, “İhracat başka bir konu ancak çoğu Türk markası Rusya’da ciddi yatırımlar yapıyor; gayrimenkul sahibi. AVM’lerde önemli yer işgal ediyoruz. Biz olmazsak mağazaları nasıl dolduracaklardı? Yumuşama tam zamanında başladı” dedi.

2.3 MİLYAR EURO'LUK SEVKİYAT

Adl, Colin’s ve Mexx’in sahibi Eroğlu Holding, Fiba Grubu, Koton ve Defacto’nun yetkilileri de sorunsuz sevkıyata başladıklarını doğruladı. Avrupa Moda ve Tekstil İhracat Konseyi’nin verilerine göre Rusya’da hazırgiyim pazarının toplam büyüklüğü 32.6 milyar Euro. Ülkede kendi mağazalarını açarak faaliyet gösteren Türk markaların pazardan aldığı payın ise yüzde 7 olduğu tahmin ediliyor. Bu da yaklaşık 2.3 milyar Euro’luk bir hacim ortaya koyuyor.

Habertürk
29 Aralık 2015

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;