SİYASET

Nedim Şener Paralel Yapı'nın dünü ve bugününü yazdı

Tarih
11 Mart 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Özel Haberci

Paralel Yapı savcılarının hazırladığı kumpas dosyalarıyla tutuklanan Nedim Şener, bu yapının bugünkü düştüğü durumu anlatan bir yazı kaleme aldı.

Posta gazetesin'deki köşesinde Cemaat'in daha önceki ve bugünkü halini en iyi anlatan yazıya imza atan Nedim Şener'in yazısı ise şöyle:

MAĞRUR OLDULAR

"Öyle mağrur, öyle kibirliydiler. Kimse onları eleştiremezdi. Başına bir şey gelmemesinin ilk şartı Pensilvanya’da Fethullah Gülen’i ziyaret olmuştu. Herkes onlardan korkuyor, polisiyle, savcısıyla, hakimiyle, gazetecisiyle tüm cemaat bundan büyük keyif alıyordu. Suçlu suçsuz demeden akademisyenleri, askerleri, gazetecileri hapse attılar. Kimse ses çıkarmadı.

MAĞLUP OLDULAR

Ama ne zaman “istediği her şeyi veren” iktidara dokundular işler terse döndü. Cemaatin 7 Şubat 2012 günü MİT Müsteşarını tutuklama girişimi ortağının 2013’te dershaneleri kapatma planı ile karşılanmıştı. 17-25 Aralık operasyonuysa karşılıklı olarak tam bir yok etme savaşına dönüştü. Ne demişti Zaman Gazetesi eski genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı, Cumhurbaşkanı Erdoğan için “Ya adam gibi gidecek. Ya da gitmek zorunda kalacak.” Ama kendisi kaçtı. Hafta sonu cemaatin sembolü Zaman gazetesine el konması o savaşın parçasıdır. Cemaat yenildi, mağlup oldu.

MAĞDUR DEĞİLLER

Cemaat polisteki, istihbarattaki, siyasetteki gücünü de kaybetti. Eski ortağı tarafından “terör örgütü” ilan edildi. Bankasını, dershaneleri, okulları, hastaneleri, şirketleri kaybetti. Hukuku el birliği ile yok etmişlerdi, son bir nefes “basın özgürlüğü” kavramına sarıldılar. Oysa 2011’de 104 gazeteci hapisteyken zil takıp oynamadıkları kalmıştı. Basın özgürlüğü hiç akıllarına gelmemişti. O yüzden şimdi kimse yanlarında değil. O yüzden cemaat mağdur değil mağluptur"

Posta
11 Mart 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;