EKONOMİ

Okan Müderrisoğlu : 50 yıllık sanayicinin reçetesi

Tarih
29 Eylül 2021
İzlenme
Kişi
Yazar
Okan Müderrisoğlu
Çeyrek asırdır tanıyorum. İşinin delisidir. Aklı fikri, yatırım, istihdam, üretim ve ihracattadır. Çok titiz ve takipçidir. Birlikte çalışılması biraz zordur. Ama heyecanını paylaşırsanız uzun yıllar yol yürürsünüz. Geçenlerde Niğde'de konuştuk. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için "Ekonomi büyüsün diye çırpınıyor" diyor. Bu çabanın hakiki manada karşılık bulmasını önemsiyor. Bu amaçla, deneyim ve birikimlerini özetleyen bir rapor hazırlamış...
Açıklama: https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg Bürokrasi masa başından kalkıp zaman zaman sahaya inerek hayatın içine girmeli, kararlarını öyle olgunlaştırmalı veya revize etmeli.
Açıklama: https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg Devlet, elini iş dünyasının omuzlarından hiç çekmemeli, moral vermeye, yatırımcıyı desteklemeye devam etmeli.
Açıklama: https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg İşsizlik ödeneğinin süresi gözden geçirilmeli, iş aramaktan caydıracak kadar uzun tutulmamalı.
Açıklama: https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg "Kıdem Tazminatı Fonu" mutlaka kurulmalı. Tazminat tutarı, işçinin hesabına yatırılmalı, belli kriterlere göre kullanılmalı.
Açıklama: https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg Üniversite mezunları, sanayinin beklentilerine göre yetiştirilmeli. 
Niğde Sanayisi için... - Orta Anadolu Kent Gündemi GazetesiDeneme süresinde asgari ücretle işe giren gençler kısa süre sonra, "Üniversite mezunuyum ama beni düz işçi gibi çalıştırıyorsunuz" diyerek işten ayrılıyor. Bir bakıma onlar da haklı. Ancak makineyi, hammaddeyi ve üretilen mamulü tanımadan bir mühendis nasıl gelişebilir ki?
Açıklama: https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg Modernizasyon teşviği çok faydalı. Kullanılabilecek durumdaki makineleri hurdaya ayırma şartı olmamalı, dövizle alınacak yeni makineler için borç yükü oluşturulmamalı. İşletmeci, verim alamadığı makineyi zaten yeniler.
Eyüp Doğanlar'ın, maddi hiçbir kaygısı yok. Yaşı derseniz, artık kıdemli. Derdi ülkenin geleceği, gençlerin umudu, ailelerin huzuru. Türkiye'nin en büyük zenginliği olan müteşebbislerine ve insan kaynağına sahip çıkıldıkça, kalıcı büyüme ve refah artışı sağlanacağının en canlı örneği.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;