DÜNYA

Mehmet Beyhan : Netanyahu 21. yüzyılın Hitler'idir

Tarih
12 Ekim 2023
İzlenme
Kişi
Yazar
Mehmet Beyhan Milat

Netanyahu, 21. yüzyılın ‘’Hitler’i, İsrail, ırkçı bir devlet ve Hükümeti ise, faşisttir. Zira mevcut İsrail Hükümeti, Yahudilerin dışındaki her milleti köle, kendilerinin ise, seçilmiş bir millet olarak görür. Bu nedenle Filistin’de devam eden çatışmaların sorumlusu, Netanyahu Hükümetinin faşist uygulamalarıdır.

Elbette İsrail, ABD’nin sahip olduğu gücünün avantajlarından faydalandığını unutmamak gerekir. Zira İsrail, kuruluşundan beri Filistin Halkına karşı sürdürdüğü zulmü, ABD’ye güvenerek yaptı ve yapmaya devam etmektedir.

Filistin Halkı, yıllarca acısını içine akıttı ama ABD medyası bunu görmedi. Hatta ABD medyası, halkını doğru bilgilendirmek için değil, İsrail lehine algıları yönlendirmek veya şekillendirmek için kullandı ve hâlâ da kullanmaya devam etmektedir.

İsrail'in saldırısına dünyadan tepkiler - Son Dakika HaberleriBöylece batılı halklar, akşam yemeği sırasında, Filistin’de, İsrail saldırılarıyla ekranda kayıp giden çocukların, kadınların, masum insanların ölümlerine alıştırıldı. Yıllarca İsrail uçaklarının bombalarıyla evleri başına yıkılan, bedenleri havaya uçan Filistinlileri, kahvesini yudumlayarak izlediler.

Bu yazıyı Hollanda’nın Başkenti Amsterdam’dan yazıyorum, hakkaniyet adına belirtmem gerekir ki; batının bütün yalan haber ve propagandasına rağmen, Netanyahu Hükümeti’nin işlemiş olduğu vahşete alışmayan, yüreğinde acı duyan insanlar az da olsa vardır. Bunu burada somut olarak gördüğümü dürüstçe ifade etmeliyim.

Netanyahu'ya Hitler benzetmesi - SabahAncak batının ana akım medyasının tavrı devamlı işgalci İsrail’i haklı gösterme çabasındadır. Sürekli tekrarladıkları klişe ‘’İsrail’in kendini savunma hakkı var’’ diyorlar. Bu klişeyi tekrarlayan New York Times yazarına: ‘’Peki, Filistinlilerin yaşama hakkı yok mu?’’ sorusunu yöneltmiştim. Ama şimdiye kadar tutarlı bir cevap veremedi.

Aziz Augustine, Büyük İskender’in esir aldığı bir korsanın hikâyesini anlatır. Batı medyasının ve siyasetçilerinin bu çifte standart tavrı, bana o hikâye hatırlatır. Hikâye kısaca şöyledir. İskender korsana ‘’hangi cesaretle denizlerde saldırganlık yapabildin?’’ diye sorar. Korsanın cevabı kısa ama son derece zekicedir: ‘’Peki, sen hangi cesaretle tüm dünyaya saldırabildin?’’ diye cevaplar ve korsan konuşmasını şöyle sürdürür: ‘’Ben sadece küçük bir gemiye sahip olduğum için korsan diye adlandırılıyorum sense aynı şeyi çok büyük bir donanmayla yaptığın için imparator olarak adlandırılıyorsun’’ der.

Kaldı ki Filistin’de İsrail sorunu tam olarak hikâyede anlatıldığı gibi değildir. Çünkü Filistin’de korsan da, saldırgan da İsrail’dir. Sadece batının çifte standart tavrını vurgulamak için örnek verdim. Zira İsrail, her türlü modern silahı kullanarak Filistin topraklarını işgal ediyor, insanlarını katlediyor uluslararası hukuku hiçe sayıyor. Bütün işlenen bu vahşete rağmen İsrail, devlet kabul edilirken, topraklarını savunan Filistinliler ‘’terörist’’ görülüyor. Bu nasıl vicdan, bu nasıl bir ahlak, bu nasıl bir adalet anlayışıdır?

Tekrar ediyorum: Netanyahu, 21. yüzyılın Hitler’idir. Temsil ettiği zihniyet ise, faşist Nazi zihniyetinden hiçbir farkı yoktur. Unutulmamalıdır ki bu zihniyet sadece Filistin halkı için değil, barıştan yana olan Yahudiler dâhil olmak üzere tüm insanlık ailesi için büyük bir tehdittir.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;