23 Ocak 2015
Bildim bileli CHP örgütlerinde fiilen çalışan bir arkadaşımla buluştuk. Dakka bir...
"Geçen gün paralellerle ilgili bana attığın mesaj var ya, sen dinleniyorsundur, beni de yakma" demez mi!
Baktım şaka yapmıyor, gerçekten kızdım.
Nasıl "cynic" bir tavır, nasıl içten pazarlıklı bir tutum bu!
Çıkışmaktan kendimi alamadım.
"Parti binasında laflarken paralel denilen şey iktidarın uydurması diyorsunuz, partinin kapısından çıkınca paralellerden tırsıyorsunuz ve bundan hiç utanmıyorsunuz!"
Ne cevap verdiğini merak ediyorsanız, söyleyeyim...
"Biz nihayetinde sıradan partilileriz ama bil ki, milletvekillerimiz de bizden farklı değil."
***
Benzer bir hesapçılığı üst düzey siyaset yapandan, üniversitedeki akademisyene; kendi halinde vatandaştan, bürokrata bazı muhafazakârlarda gözlemlemeye başladım.
Düşünceleri şu...
"AK Parti'nin iktidar kadroları ve paraleller arasındaki kavgadan iki taraf da yıpranarak çıkar, ona göre pozisyon alalım."
Ama çok hayati bir kavgadan kaçtıklarını ve bu tavırlarının paralellerin ellerini ovuşturmasına yol açtığını gözlerden saklayamıyorlar.
Bu ekibin özellikle medyada bayağı destekçileri var.
Ta Gezi'den bu yana satır arası mesajlarla "iş görmeye" çalışan bu arkadaşlara sormak isterim...
17-25 Aralık'a darbe girişimi deyip sonra da çaktırmadan darbecileri hoş gören tutumunuzu halk yutuyor mu sanıyorsunuz?
Sabah
Hiç yorum yapılmamış
4725 kez izlendi
1676 kez izlendi
1145 kez izlendi
630 kez izlendi
3536 kez izlendi
864 kez izlendi
580 kez izlendi
3622 kez izlendi
2606 kez izlendi
1311 kez izlendi
1768 kez izlendi
634 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.