9 Haziran 2015
Diyarbakır’ın Şehitlik semtindeki Hüda - Par'a yakınlığı ile bilinen İhya-Der’in önünde yaşanan tartışma sonrası kan aktı. İhya-Der üyelerinin bir grupla arasında geçen tartışma kavgaya dönüştü.

Yaşanan arbedede İhya-Der Başkanı Aytaç Baran silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Baran, kaldırıldığı Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.
Olayın duyulması üzerine Baran'ın yakınları hastane önünde toplandı. Cinayet sonrasında polis bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.
Aytaç Baran'ın avukatının saldırıyı gerçekleştirmekle suçladığı YDG-H ise olayın ardından Twitter'dan bir açıklama yaparak saldırıyla ilgilerinin olmadığını belirtti ve örgüt, provokasyon uyarısında bulundu. Olayın arkasında istihbaratın olduğunu iddia etti.
HDP'den yapılan açıklamada ise "Yeni İHYA-DER Başkanı Aytaç Baran'ın Diyarbakır'da bir silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduğumuzu ifade ediyoruz." denildi.
ensonhaber.com
Hiç yorum yapılmamış
4731 kez izlendi
1678 kez izlendi
1147 kez izlendi
637 kez izlendi
3536 kez izlendi
865 kez izlendi
580 kez izlendi
3622 kez izlendi
2606 kez izlendi
1311 kez izlendi
1768 kez izlendi
634 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.