GÜNCEL

Şeref Oğuz : İsrail TİKA’ya karşı saldırıya geçiyor

Tarih
30 Temmuz 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Şeref Oğuz
Türk işbirliği ve Koordinasyon Ajansı TİKA dünyanın her yerine uzanıp nerede dertli varsaoraya gidip az veya çok yardımda bulunduğumuz, gözbebeği kurumumuz...
Dün döndüğümüz Güney Afrika ve Zambiya seyahatinde, 
TİKA'nın insanlık için ne derecehayati roller üstlendiğine bir kez daha tanık olduk. Ülkemizin uluslararası ilişkilerdenekonomiye, sanattan sosyolojiye etkin olduğu her alanda yüksek performansıyla bilinen TİKA'ya karşı büyük tehdit var. Tehdidin sahibi İsrail...
Bir İsrail araştırma kuruluşu, düzmece delillerle TİKA'yı teröristlere yardımla suçlayan rapor hazırladı. TİKA'nın sakıncalı olduğu tezini dünyaya yaymaları ve faaliyetlerinin durdurulması önerisini dünyadaki 39 Yahudi kuruluşuna bildirdiler.
Oysa TİKA, Türkiye'nin kalkınma tecrübesini başka ülkelerle paylaşan, "işbirliği ortaklığı" anlayışıyla çalışan bir kurumumuz. Yaptığı katkılarla pek çok coğrafyada "gözbebeği kurum" algısını oluşturmuş, Başkan Dr. Serdar Çam'ın ifadesiyle "etkili kararlar ve doğru adımlarla diğer ülkelere model" haline gelmiş.
İsrail medyası, TİKA'nın Doğu KudüsBatı Şeria ve Gazze'deki faaliyetlerine kısıtlama getirilmesinin planlandığını yazdı bile. Hatta İsrail Güvenlik Konseyi, TİKA'ya karşı alınması gereken tedbirlere dair raporunu Başbakan Netayahu'ya sundu.
İddiaların içeriğine bakıyoruz, "TİKA, Gazze'deki ofisinde İslami Cihad Hareketi üyelerini barındırmak ve Hamas'a finansal destek, bilgi sağlamak." Yetmiyor,
İsrail'in Hadashot TV kanalı, TİKA'ya karşı operasyonların başlayacağını duyuruyor.
Türkiye'nin düşmanları, böylesine birlik olmamıştı... Trump'un tehditleri, AB üyesi ülkelerin düşmanlıklar yetmezmiş gibi FETÖ'nün ekseninde üretilen yığınca olumsuz algı operasyonu ülkemizi eşanlı hedef almış durumda.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na getirilen Fahrettin Altun'a Allah kolaylık versin. İşe ilk günden, Johannesburg'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gezisiyle başlayanAltun'un "acil
sorunlar
" listesine şimdi de TİKA'ya karşı başlatılan algı saldırıları da girmiş bulunuyor.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • dikkat hain var

    02 Ağustos 2018 00:30
    0 0
    abidik kubidik meral direkt tika^ya ve sadat'a saldırmıştı. yani yurt dışında operasyonel birimleriniz olmaması için efendilerinden emir alıp uygulamaya çalışan içimizdeki hainlerle önce hesabı kesmeliyiz.
  • hursit dilaver

    31 Temmuz 2018 02:51
    0 0
    0 zaman yapacağınız tek şey, alman ya daABD usulu bu fetöculeri dışardadeğil, içerde iyi etmektir. 250 şehitin hakkı ve bu ulkeyi hapiste bile sab0te eden hainler için ne duşunursunuz. yarın sizin için neler yapacagını bilmezmisiniz. AYRICA bu k0nuda İRAN İSRAİLLE BİZE KARŞI İŞBİRLİGİ BİLE YAPAR. bu işin arkasında iranı arayın.sakın da guvenmeyin.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;