DÜNYA

Serdar Turgut : Trump, YPG yöneticisi ile neden görüştü?

Tarih
02 Şubat 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Serdar Turgut

Bir buçuk yıl önce Washington’da çalışmaya başladığımda ilk yazdığım yazılardan bir tanesi o günlerde PYD’nin Washington temsilciliğini yapmakta olan İlham Ahmed hakkındaydı.
Amacım okurların bu kadını tanımaları ve onun burada temsilci olmasının Türkiye açısından anlamının ne olduğunu anlatmaktı.
Tanıdığım kadarıyla PYD’nin Washington temsilcisi olan İlham Ahmed tipik bir PKK militanıydı ve bunu da gizlemiyordu. Amerikan yönetimi ile ilişkileri çok iyiydi Amerika resmen terörist ilan ettiği bir örgütün militanı ile resmi ilişki kurmakta sakınca görmüyordu. 
Haftada en azından bir gün Beyaz Saray’a gidiyor ve başkanın adamlarıyla görüşüyordu.
ilham ahmed usa ile ilgili görsel sonucuSuriye’ye geliş gidişleri de Pentagon tarafından örgütleniyor Amerikan askeri uçaklarıyla uçuyordu.
O günlerde kurulmuş olan ilişkilerin hepimizi getirdiği noktalar malum tesadüf eğildi.
Bu yüzden önceki gün Washington’da Başkan Trump’ın kendi otelinde sanki tesadüfmüş gibi İlham Ahmed ile karşılaşıp onunla 15 dakika konuşması birçok insana sürpriz gibi gelebilir ama bana katiyen gelmedi.
Zaten o da tesadüfen olan bir karşılaşma değildi. Başkanın adamları sanki tesadüfmüş görüntüsü vererek ayarladılar o konuşmayı. Trump bazı senatörlerle yemek için gelmişti oteline, Ahmed de oraya getirildi ve görüşme gerçekleşti.
Benim kaynaklarım o konuşmada Amerika’nın Suriye’den çekilme kararı sonrasında nelerin olacağının konuşulduğunu ve İlham Ahmed’in YPG’lilerin nasıl korunacağını öğrenmek istediğini söylüyorlar.

REJİM İLE KONUŞMA

Yine denilenlere göre Başkan Trump PYD yöneticisine kendilerinin Suriye rejimi ile görüşmelerine karşı çıkmayacağını da söylemiş.
Yani anlayacağınız Amerikan yönetimi hep anlatmaya çalıştığım gibi bölgemizde Rusya’nın peşine iyice takılmış durumda.
Bu nedenle dün Moskova’ya giden heyetimizin yapacağı görüşmeler ve şubat ayı içinde Astana üçlüsünün yapacağı zirve çok önemli hale gelmiş durumda.
Bu görüşmeler bazı tıkanma noktasına gelmek üzere olan süreçlerin önünü açmayı başarabilir.
Washington verdiği görüntülerle neyi ne kadar yapacağını çoktan göstermiş durumda. İş esas olarak Türkiye ile Rusya tarafından ve İran’ın da desteği alınarak çözüme ulaştırılacak gibi görünüyor.

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;