DÜNYA

Serdar Turgut : Global güç savaşının Venezuela ayağı

Tarih
02 Mayıs 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Serdar Turgut
Venezuela meselesini Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Boltonaylar önce yakın takibe alınca, ülkede bugünlerde yaşanılanların olacağı konuşulmaya başlandı Washington’da. 
Bolton. Maduro'yu ülkeden zorla çıkarıp yerine Guaido’yu koymak istiyor.Hatta bir ara Kolombiya’da konuşlanmış Amerikan askerlerinin oradan Venezuela’ya geçirilmesinin planı bile yapılmıştı.

PLAN UYGULAMAYA KONULDU

Guaido sabah erken saatlerde kendisine yakın askeri birliğe giderek ayaklanma çağrısını yapıp planı yürürlüğe koydu.
O çağrısını yaparken Bolton Washington’da Venezuela avunma bakanı, anayasa mahkemesi başkanı ve cumhurbaşkanlığı askeri birimi komutanına çağrı yaparak harekete geçmelerini istedi. Savunma bakanının karısı ile İspanyol büyükelçiliğine sığınmış olduğu söyleniyor. Buna teyit gelmedi ama konuşulan bu şu anda.

MADURO KAÇACAK SÖYLENTİSİ 

Amerikan Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ülkede olaylar başlarken Maduro’yu ülkeden alıp Küba’ya kaçıracak uçağın hazır bekletildiğini söyledi. Bu haber teyit edilemedi ancak daha sonra Putin’in bu fikirden Maduro’yu vazgeçirdiği söylenmeye başlandı Washington’da.
Amerikan yönetimi Küba’nın sürekli olarak Maduro’ya yardım için Venezuela’nın iç işlerine karıştığını düşünüyor. Küba'nın arkasında da Rusya’nın durduğu açıkça söyleniyor Washington’da. Yönetim Küba'ya yeni yaptırımlar getirmesi fikri üzerine de çalışmaya başladı.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver

    02 Mayıs 2019 14:45
    0 0
    soldaki resmİ kİmle değİştirmek istersiniz. OLACAĞI ODUR UNUTMAYIN. KEMAL BEY ŞUT.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;