SİYASET

Serdar Turgut : Seçim sonucuna itiraz sürecinde bunun ekonomiye olası etkileri herkesin aklında olmalı

Tarih
03 Nisan 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Serdar Turgut

Türkiye ekonomisi üzerinde olumsuz etki oluşturmak isteyen dış çevreler yıllardır, global sermayenin en hassas olduğu ‘serbest piyasa' ve demokrasi/hukuk bağlantısı konusunu aleyhimize kullandılar. Ve Türkiye’de demokrasinin olmadığını, hukuk devletinin bulunmadığı söylemlerini daima ön plana çıkardılar. 

Bu operasyonlarında başarılı da oldular ve sermaye akımları ülkemiz aleyhine döndü döviz kuru manipülasyonları daha rahat yapılabildi.

İşte bu yüzden yerel seçim sonuçları Türkiye’ye büyük bir avantaj sağlamaktadır.

Ülkede demokrasinin olmadığını vurgulayan çevrelerin seçim süreci ve alınan sonuçtan sonra bu söylemlerine nasıl devam edebilecekleri şüphelidir.

 

BU AVANTAJI İYİ KULLANMAK ZORUNDAYIZ  

 

Türkiye hakkında daha şimdiden yeni bir olumlu imaj oluşmaktadır. Eğer ülkede gücü elinde tutan irade seçim sonucunun dış piyasalarda yarattığı olumlu havayı iyi kullanırsa, önümüzdeki dönemdeki en önemli iş konusu olacak ekonomik reform ve düzeltmeleri yapmasının çok daha rahat olacağına eminim.

 

SONUÇLARA İTİRAZ SÜRECİ KRİTİK 

 

Bunun olabilmesi için seçim sonuçlarına itiraz için demokratik hakkını kullanan AK Parti'nin çok dikkatli  olması gerekiyor. İtiraz sürecinin tamamen objektif, hukuka uygunluk çerçevesinde yapıldığından kimsenin şüphesi olmamalı herkes normal süreçlerin işlediğini bilmeli.İtiraz sürecinde dışardan bir iradenin işe karıştığı izlenimi verildiği takdirde Türkiye ekonomi açısından eline gelen büyük avantajı ziyan etme riskine girebilir. İtiraz süreci mümkün olduğunca adil ve kısa sürede bitirilmeli kim kaybettiyse kazananı tebrik etmeli ve el sıkışmalıdır. Bu imaj tazeleme sürecimizin en önemi boyutlarından birisi olabilir.

 

AMERİKA'NIN KARARI

 

Bütün bu konuları düşünürken ve umarım makul kararlar alırken ayrıca Amerikan merkez bankasının son açıklamalarından sonra Türkiye açısından potansiyeli yüksek olumlu havayı da göz önüne almamız lazım.

Son toplantısının ardından FED Başkanı Powell‘ın yaptığı açıklamada Amerikan merkez bankasının faiz artışı sürecine artık ara verdiği ve hatta kademeli faiz indirimlerine gireceği sinyali var. FED başkanının konuşmasından sonra ayrıca sermaye akımlarının yeniden yükselen piyasalara yönleneceği yolunda bir beklenti de oluştu.

Bunun Türkiye'ye önümüzdeki dönemde nasıl avantajlar sağlayacağını görelim ve bu süreçte ülkemizin imajı açısından oluşmaya başlayan olumlu havaya zarar verebilecek işler yapmaktan hep birlikte kaçınalım.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Vecihi Hürkuş

    03 Nisan 2019 20:40
    0 0
    Sonuçlara itirazın sonuçlanması bir kaç günlük süreç. Bunun ekonomiye zararı olur demek aslında şunu söylemektir: "Ya seçimlere hile karıştıysa bunu kurcalama şimdi. Düzen kurulmuş, bir güç organize olup chp ye çalışmış.Ne diye bozuyorsun tezgahı. Bak ekonomiye zarar verirsin sonra ha" diye kargaların bile güleceği bahanelere sığınmaktır.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;