DÜNYA

Serdar Turgut : Trump soruşturmasında neler oluyor

Tarih
03 Mart 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Serdar Turgut

Demokratların eline geçmiş olan Temsilciler Meclisi’nin güçlü istihbarat komitesi ve Devlet Denetleme Kurulu gibi görev yapan ‘oversight’komitesinde Trump hakkında iki ayrı soruşturma yürütülüyor.

Öte yandan Özel savcı Mueller’in raporu da yayınlanma aşamasında.

Hakan Atilla davasını yürüten savcıların görev yaptığı Manhattan Güney Bölgesi Savcılığı, Trump hakkında yeni davalar açmak için Mueller ile ortak çalışıyor.

Davaların konusu şu anda Kongre’ye bile net bildirilmedi.

TRUMP'I ASIL YAKACAK İKİ ÖNEMLİ İSİM

Kongre’deki davalarda ilginç gelişmeler oldu.

Her soruşturmanın kendisine özgü dinamiği olduğunu söyleyen uzmanlar tanık olarak çağrılmış bulunan Trump’ın eski avukatı ve iş bitiricisi olan Michael Cohen soruşturmada iki yeni isme vurgu yaptı. 

Kongre üyeleri bunların önümüzdeki günlerde tanıklığa çağrılacağını söylüyorlar.

Bunların ikisinin de çok önemli olduğu ve onların anlatacaklarının Trump’ın başını iyice belaya sokabileceği de konuşuluyor.

Bu isimlerden bir tanesi Allan Weisenberg. Kendisi Trump ailesinin yıllardır bütün parasal işlerini yapan Chief Financial Officer (CFO). Trump’ın iş hayatında ne tür yolsuzluklar, vergi kaçakçılığı yapıp yapmadığını ve Ruslarla kurmuş olduğu mali bağlantıları en iyi bilen isim o.

KARANLIK İLİŞKİLER

Diğeri de Felix Sater, o da Moskova’da Trump Tower yapılmasında aracılık yapmış, Rus mafyasıyla çok yakın ilişkileri olan bir Rus kökenli Amerikalı. O da Trump’ın Ruslarla karanlık bağlantı iddialarını en iyi bilen kişi.

İkisinin de Kongre’den ceza almama, dokunulmazlık  garantisi aldıkları takdirde Trump aleyhine birçok olayı komisyona anlatacakları düşünülüyor.

Bu olduğu takdirde de Demokratlar bazı Cumhuriyetçilerin de desteğini alarak Trump için görevden alma (impeachment) sürecini başlatmayı düşünüyorlar.

Başkan Trump, Vietnam'dan döndüğünden bu yana Beyaz Saray'da yakında gelecek zorlu mücadelelerin hazırlığına başlanmış olmalı diyor Washington'un tecrübeli isimleri.

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;