SİYASET

Serdar Turgut : ABD’deki Diyanet Merkezi, dünya için dönüm noktasıdır

Tarih
06 Nisan 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Serdar Turgut

Avrupa’da Arap ülkelerinden gelenlerin yoğunlaştığı semtler oluştu. Bu semtlerde, sokaklardaki ideolojiyle büyüyen tepkisel gençler, daha sonra DAEŞ gibi örgütlerin pençesine düşüyor.

Ancak tüm bilim insanlarını ve uzmanları şaşırtan bir gelişme de var. Bu semtlere komşu ya da tam göbeğine yerleşmiş Türk Müslümanları bu gelişmelerden hiç etkilenmiyorlar. Onlar, Arap gençlerinin yaşadığı dramatik süreçlerin dışındalar.

Türkiye’de yerleşmiş olan seküler, başkalarının hayat tarzına, inançlarına saygılı geleneğin bunda etkisi büyük tabii ki ama Diyanet İşleri Başkanlığı’nın oynadığı önemli ve güçlü rolü de unutmamak gerekiyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı, bugüne kadar tüm Müslümanlara çağdaş, modern bir dinin nasıl yaşanması gerektiğini anlattı ve “İyi bir Müslüman nasıl olunur?” sorusuna verdiği cevaplarda hep çağdaş oldu, farklı inançlara saygıyı ve farklı hayat tarzlarını kabulü öğretti.

Düşünmesini bilen Avrupa liderleri, sadece bu nedenle Türkiye’nin tarihi önemini ve global dünyayı içine düştüğü bugünkü durumdan çıkarabilecek tek güç olduğunu görüyorlar.

ZAMANLAMA HARİKA

Erdoğan’ın son gezisinde Maryland’da açılan Diyanet Merkezi’nden sonra Amerika da bu gerçeği iyi görecek, global düzeyde Türkiye’nin önemi ve ilişkilerdeki yeri tekrardan düşünülecek, önemimiz teyit edilecek. Diyanet Merkezi, ABD’nin de şu anda en çok ihtiyacı olan şeydi. Açılış zamanlaması bu nedenle mükemmel olmuştur. Çünkü Trump ve benzerlerinin anti-İslami söylemleri ile Arap etkili gençlerin şiddete meyilli anti-Amerikan tavırları hayatı belirlemeye doğru gidiyordu. Şimdi Türkiye bu yokuştan aşağıya yuvarlanan gidişata tüm ağırlığıyla müdahale etti. Bu yüzden o İslam kültür merkezinin açılmış olması başta Amerika olmak üzere tüm dünya için bir dönüm noktası olacak.

Habertürk
5 Nisan 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;