GÜNCEL

Sen TC'nin mi yoksa PYD'nin mi vekilisin?

Tarih
29 Ekim 2015
İzlenme
Kişi
Yazar
Mehmet Barlas

29 Ekim 2015

1946'da ilk çok partili seçim sonrası TBMM'de, Demokrat Parti sayıca az ama etkin muhalefet yapan bir gruba sahipti. İktidardaki CHP'nin 397, Demokrat Parti'nin de bağımsızlarla birlikte 65 milletvekili vardı.
İşte o Meclis'in oturumlarından birinde, CHP'li bir milletvekili kürsüde orman köylülerini yerden yere vuruyor, "Bu köylüler ormanları tahrip ediyor, ağaçları kesiyorlar" diye yakınıyordu. Bu CHP'li milletvekilinden sonra söz alan bir Demokrat Partili milletvekili, kendinden önceki konuşmacıya şu soruyu sormuştu:
- Sayın milletvekili acaba ağaçların mı yoksa insanların mı vekilidir?
Şimdi biz de HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a buna benzer bir soru sormak durumunda değil miyiz?

PYD sözcüsü gibi

Küçükçekmece'de Elite World Hotel'de STK temsilcileri, inanç temsilcileri, iş dünyası temsilcileri ve partililerle bir araya gelen Demirtaş, Başbakan Davutoğlu'nun "PYD'yi iki defa vurduk, bir daha vururuz" sözlerine ilişkin olarak şöyle konuşmuş:
"- Ey Davutoğlu, her kuşun eti yenmez. Geçti o günler. PYD Fırat'ın batısına geçerse vururmuş. Senin tapulu toprağın mı orası? PYD ister batısına, ister doğusuna geçer. Orada Kürt halkı, o topraklar da Kürdistan'dır. Zoruna mı gidiyor? Kürtler Kürdistan'da özgürce dolaşırlar. Senden izin mi alacaklar? Bu kadar Kürt düşmanı."

TC'nin mi PYD'nin mi vekili?

Evet... Şimdi de Demirtaş'a sormak gerekmiyor mu?
- Sen TC'nin mi yoksa PYD'nin mi vekilisin?
Aslında seçime 2-3 gün kala bir siyasi parti liderine hariçten laf yetiştirmek tabii ki doğru bir davranış değil... Ama vicdan ve mantık da zamana göre devre dışı bırakılamıyor ki!
Demirtaş şunları da söylemiş o toplantıda:

Hukuk dışı yollar
"- Devlet hepimizin mi? Laf lafa geldiğinde hepimizin devleti diyorsunuz. Hepimizinse beraber yönetelim. Şu anda Türkiye'nin en akıllı siyasetçisi bizimle uzlaşabilen siyasetçidir. Onlara bunu tavsiye ediyoruz. Bizimle dalaşmak, bizimle haksız şekilde, gayri meşru, hukuk dışı yollarla mücadeleye girmek hepimize kaybettirir.
"
Bunları dinleyenlerden biri Demirtaş'a "PKK terörü hukuk dışı kapsamına giren yollardan biri midir" diye sordu mu acaba?

Sabah

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;