DÜNYA

Mehmet Barlas : Sizce Putin haksız mı?

Tarih
22 Şubat 2023
İzlenme
Kişi
Yazar
Mehmet Barlas
Türkiye depremlerle sarsılmaya devam ederken dünya da Putin'in konuşmasıyla sarsıldı. Rusya- Ukrayna Savaşı'nın birinci yılında gerçekleştirilen bu konuşma, Rusya sokaklarındaki billboard'lara günler öncesinden asılan afişlerle duyuruldu. Dünya nefesini tutmuş bu konuşmayı bekliyordu. Yeni savaş ilanından tutun da nükleer savaş tehlikesine kadar birçok iddia ortalığa düştü.
Putin'in konuşması tüm dünyada canlı yayınlandı. Putin'i sevenler de nefret edenler de bu konuşmanın tarihi öneme sahip olduğunda ittifak etti.

BATI'NIN MÜTECAVİZLİĞİ
Batı cephesinin mütecavizliklerini ve akıl dışı davranışlarını tek tek sıralayan Putin, ne pahasına olursa olsun bu savaşı kazanacaklarını söyledi.
"Batı, cini şişeden çıkardı" diyen Putin ekledi: "Batı, bölgesel çatışmayı küresel hale getirmek istiyor. Batı, bizimle ekonomik cephede savaşıyor, ancak başarılı olamayacak."
Rus liderin sarsıcı sözleri bunlarla sınırlı değil. ABD ve Avrupa'nın insanlığın tüm varlığını çaldığını söylüyor.
 Batı elitlerinin amaçlarını gizlemediklerinin altını çizip bir de uyarıda bulunuyor: "Ancak Rusya'yı savaş alanında yenmenin imkânsız olduğunu da anlamıyorlar. Bu nedenle bize karşı giderek daha agresif bilgi saldırıları düzenliyorlar."
Konuşması ise şu sözlerle son buluyor: "Dünyada hiçbir ülkenin yurtdışında ABD kadar çok askeri üssü yoktur. Dünyanın dört bir yanında bunlardan yüzlercesi var."

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;