SİYASET

Oray Eğin : CHP’li belediyeyi CHP’li vekilden dinleyelim

Tarih
11 Aralık 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Oray Eğin
 ATAŞEHİR Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin görevden alınması CHP’yi sarstı. Kemal Kılıçdaroğlu bu belediye başkanına, hiç laf söyletmiyor. Demek ki Ataşehir Belediyesi’nin hizmetlerinden bir memnuniyet söz konusu.

Bu yüzden Kemal Kılıçdaroğlu’nun isyanını anlıyorum.

Anlamadığım kendini parçalayan, Ataşehir operasyonunu “Man Adası belgelerine karşı misilleme” olarak değerlendiren milletvekili Barış Yarkadaş’ın tepkisi. İktidar, Man Adası belgelerinin yarattığı sarsıntıya tepki olarak belediye başkanlarını görevden almış. Hangi sarsıntıdan bahsettiğini bilmiyorum, ama CHP’li belediyelerden bizzat Yarkadaş’ın ne kadar şikâyetçi olduğunu çok iyi biliyorum.

AĞIR ELEŞTİRİLER

5 Kasım 2014 yılında sahibi olduğu gercekgundem.com isimli sitede Yarkadaş isyan ediyor.

Önce Kadıköy Belediyesi hakkında yazdıkları:

- CHP’li belediye TAŞ YAPI’ya ait Four Winds adlı binadaki kaçağa rağmen neden yıkım uygulaması gerçekleştirmiyor?

- Kozyatağı’nda HİLTON Oteli açıldı. Bu bina aylardır hizmete giremiyordu. Çünkü bina yasalara aykırı bir biçimde yapılmıştı. Kanunlar, bu tür binalara 18 metre yükseklik sınırı koymasına rağmen, sınır hayli aşılmıştı... CHP’li Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, bu binanın iskânını neye dayanarak verdi?

- Caddebostan’daki 45 No’lu Plan Notu için ne diyeceğiz? K Yapı’nın türlü imar oyunlarıyla inşa ettiği binaya ilişkin neden hiçbir işlem uygulanmıyor?

475 BİN TL’LİK KIYAFET

“CHP’li belediyeler gerçekten gitgide garipleşiyor” diyen Yarkadaş bu sefer sözü Beşiktaş’a getiriyor ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın Kadir Topbaş’ı bandoyla karşılamasını, bandonun “Dombra” çalarken selam durmasını eleştiriyor. Vakko’dan 475 bin TL’ye gardırobunu donatan Hazinedar’ın Topbaş’la Etiler’deki polis okulu arazisi için pazarlık yaptığını anlatıyor.

“Emin olun buna izin vermeyeceğiz, gözümüz üzerinizde olacak”diyerek kendisini polis tayin ediyor hatta. Bu vesileyle söz Çankaya’ya geliyor.

“İddialara göre, CHP’li Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, yeni yapılan belediye binasını Melih Gökçek’e satıyor” diye anlatıyor Yarkadaş, sonra da belediye başkanının yalanlamasına yer veriyor.

GÖREVDEN ALINSIN

Uyarılarını sıraladıktan sonra da Kılıçdaroğlu’na sesleniyor: “Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun dürüstlüğü, hak yemezliği ve kamu mallarının yağmalanmasına karşı ne denli duyarlı olduğunu biliyorum. Eminim ki, tüm belediye başkanlarını çağırıp gerekenleri söyleyecektir. Gerekirse birkaç başkanla yollarını da ayıracaktır. Zira her konuşmasında yolsuzluk ve yağmadan söz eden bir genel başkanın inandırıcı olabilmesinin yolu, başta CHP’li belediyelere çekidüzen vermesinden geçmektedir.”

Üzerinden üç sene geçti, Yarkadaş’ın uyarılarına rağmen KemalKılıçdaroğlu bu başkanları herhangi bir şekilde denetlemedi ya da görevden almadı. Onun yapamadığını İçişleri Bakanlığı yapınca neden kızıyor Yarkadaş?

Habertürk
11 Aralık 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;