EKONOMİ

Muhammed Tayyar Türkeş : Küsmek Oyundan Kaçmak Yok

Tarih
21 Aralık 2021
İzlenme
Kişi
Yazar
Muhammed Tayyar Türkeş

Her gün yeni bir oyunla karşımıza çıkacaklarını, Var güçleri ile geleceklerini, gelecekleri varsa da göreceklerini daha önceki yazılarımızda yazıp, dost meclislerinde söylemiştik.

Dolar manipülasyonu ile ilgili ‘’herkes akıllı olsun’’ isimli yazımızda hatalarından dönmeleri için hem mandacı dolarcıları hemde şeytanın ekmeğine yağ süren işbirlikçilerini şu satırlarla tekrar tekrar uyarmıştık

‘’Bu kadim Devlet, henüz hamlesini yapmış değil. Her oyuna, her savaşa verecek cevabımız atacak adımımız, vuracak hedefimiz var ElhamdülillahMandacı dolarcılar devletimizin onlara vereceği cevabı beklesinler. Aldığımız duyumlara göre fazla beklemeyecekler, bak şimdiden söylüyorum. Devletin size vereceği cevaba ağır geldi diye üzülüp, küsmek, oyundan kaçmak yok.!

Hem zaten kaçacak yerinizde yok. Kötü haberde tez duyulduğuna göre iki vakte kadar cevabınızı alacaksınız.’’ Demiş uyarımızı yapmıştık. Dün gece cevabınızı bizzat Türkiye Cumhuriyeti Başkomutanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’dan aldınız. Şimdi 17 TL’den aldığınız dolarlarınızı bozdurmak için döviz bürolarına dağılabilirsiniz.

Dolar/TL kuru bu sabah %15 düşüşle 11 seviyesine geriledi Yazar Investing.comArkadaşlar Türkiye büyük bir gemidir ve o gemi limandan çoktan ayrılmıştır. Kaptanıda bellidir. Bu gemiyi Allah’tan başka hiçbir kuvvet durduramaz. Bu notu buraya düşmekte fayda var zira geminin kaptanına laf, söz edenlerin taka sürmüşlükleri yoktur.

Her zaman söylerim Hesabı siz yapın bileti biz keseceğiz.

Şimdi bu Dolar kuru meselesi’nİn tarihçesini tekrar hatırlatmakta yarar var

Bu vereceğim veriler Merkez Bankası’nın resmi internet sitesinden alınmıştır.

Notu düşerek bu konuya tekraren açıklık getirmek istiyorum.

Cumhuriyet tarihindeki maliye bakanlarının bile çıkıp halka açıkça söyleyemediği yada açıklayamadığı dolar-tl hesabına şöyle bir bakalım. Neymiş bu açıklanamayan hesap

Cumhuriyet tarihinde ilk devalüasyon 1946 yılında yapılıyor.

1946 da dolar kuru 1,36 kuruştan 2,90 kuruşa çıkıyor. İlk devalüasyon olduğu 1946 yılından Cumhurbaşkanı Sezer’in ve rahmetli Bülent Ecevit’e anayasa kitabını fırlattığı ‘Kara Çarşamba’ olarak tarihe geçen krizde dolar 650.000 den 1.360.000 e çıktı. Yani 55 yılda TL dolar karşısında 1.36 kuruş’dan 1,360,000 e çıkarak tamı tamına 1 milyon kat değer kaybediyor Yanlış okumadınız.. Evet 1946’dan 2001’e kadar ki geçen zamanda TL dolar karşısında 1 milyon kat değer kaybediyor.

Sesli Makale - Video -Muhammed Tayyar Türkeş : Gübretaş'ta maklube kokusu artıyorGelin şimdi birde 20 yıllık AK Parti iktidarına bakalım. AK Parti iktidara geldiğinde dolar kuru 1,75 TL idi. şu an 9.60 TL Yani 20 yıllık AK Parti iktidarında dolar kuru 7 kat değer kaybediyor

Matematik profesörü beyefendiler. Siz neyi neyle çarpıp hesap yapıyorsunuz? Kim başarılıkim başarısız bu açık hesaba bakarak görebilirsiniz.

Hesap bu beyler. Aksini iddia eden baksın arşivlere her şey ortada. Rakamlar asla yalan söylemez.

1 milyon mu çok yoksa 7 mi?

Bu memleketi bir milyon kez soyduran gafiller kalkacaklar, Sözüm ona ekonomi üzerinden hükümet yıkıp hükümet kuracaklar..

Size kötü bir haber vereyimmi vatansızlar bu daha başlangıç yeni başlıyoruz..

Bugün ki yazımızı güzel bir atasözü ile bitirelim.. ‘’Pilavdan Dönenin Kaşığı Kırılsın’’

Kalın sağlıcakla

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;