4 Eylül 2015
Suriyeli baba, daha önce kız kardeşinin yanına gitmek için Kanada'dan vize istemişti. Basvurusu reddedilen Suriyeli Abdullah Kurdi, çareyi kaçak olarak gitmekte bulmuştu.
Daha iyi hayat yaşasınlar umuduyla çıktığı yolda iki yavrusunu kaybeden baba, Kanada'nın geç kalan vatandaşlık teklifini kabul etmedi. Baba Abdullah, yaşadıkları dehşeti “Bot alabora oldu. Çocuklarım ellerimin arasından kaydı” sözleriyle anlattı.
Acılı baba, o dehşet geceyi ve yaşadıklarını şöyle anlattı;
"Sahilden 500 metre kadar açıldıktan kısa bir süre sonra bot su almaya başladı. Ayaklarımız ıslanıyordu. Yaşanan panik nedeniyle alabora olduk ve sıkı sıkıya bana tutunan çocuklarım ellerimden kayıp gitti.
Gecenin karanlığında herkes bağırıyordu. Bu nedenle sesimi çocuklarıma ve eşime duyuramıyordum. Herkes çığlık çığlığaydı. Işıklara bakarak karaya doğru yüzmeye çalıştım. Karaya çıktığımızda eşimi ve çocuklarımı aradım bulamadım. Korkudan kaçtıklarını düşündüm, Bodrum’a geldik. Sonra şehirde buluştuğumuz noktaya gelmediklerini görünce hastaneye giderek acı haberi aldım."
Hiç yorum yapılmamış
697 kez izlendi
770 kez izlendi
555 kez izlendi
2078 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.