18 Mayıs 2015
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı iken 2013 yılının Eylül ayında kurultayda CHP’ye katılan ve dindar kimliğiyle tanınan Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Kılıçdaroğlu’nun kendisini partiye davet ederken verdiği "Kimlik siyasetini bırakıyoruz" sözünü, yerine getirdiğini düşünen Bekaroğlu, Hürriyet'ten Cansu Çamlıbel'e şunları söyledi;
"Benim okuduğum Müslümanlık, özgürlükçü ve adaletçidir. Sosyal demokrasinin de en temel ilkeleridir bunlar. O taraftan baktığınızda illa ki bir yere oturtacaksanız sol çıkar. Şimdi hadis diyor ki 'İşçinin alnı kurumadan hakkını verin'. Eğer Peygamber’in söylediğini esas alacaksak, tedbirler alınmadığı ve madenler denetlenmediği için 301 madenciyi gömen zihniyet mi Müslüman zihniyettir, işçinin hakkını, hukukunu koruyan mı? Hadi ben solcu olmayayım, niye sağcı oluyor ki Müslümanlar?"
Hürriyet
Hiç yorum yapılmamış
4203 kez izlendi
1481 kez izlendi
967 kez izlendi
489 kez izlendi
3467 kez izlendi
786 kez izlendi
511 kez izlendi
3555 kez izlendi
2537 kez izlendi
1248 kez izlendi
1705 kez izlendi
560 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.