GÜNCEL

Mehmet Barlas : Yenikapı’daki kitle hem içeriye hem de dışarıya mesajlar verdi

Tarih
19 Mayıs 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Mehmet Barlas

Dün Yenikapı'da yapılan "Zulme Lanet Kudüs'e Destek" mitingine yüzbinlerce coşkulu kişinin katılması, hem iç hem de dış siyaset açısından çok önemli mesajlar içermektedir. Bu bilinçlikitleyi oluşturan insanlar aynı mekânda daha önce de 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminekarşı ulusal birliğimizi ve tepkimizi seslendirmek üzere 20 Temmuz 2016'da bir araya gelmişti.

Mesajlar
Dünkü mitingin iç siyasete ilişkin mesajları çok açıktır. Bazı konular ve sorunlar gündeme geldiğinde, bunların ele alınmasında partizanca tutumların yeri yoktur. Türkiye'nin güvenliğini ve bütünlüğünü hedef alan dış kaynaklı projelerin bazıları, Ortadoğu coğrafyasını kana ve istikrarsızlığa bulayan komplolardan ayırt edilemez. Bunu PKK/PYD oluşumuna verilen Amerikan silah desteğinde de görmedik mi?

Tehlikeli bir dönem
Yenikapı'daki "Zulme Lanet Kudüs'e Destek" mitinginin dış siyasete ilişkin mesajı ise, çok karmaşık ve tehlikelerle dolu bir döneme dönüktür.
Artık açıkça görüldüğü gibi, Trump Amerika'sı ve Netanyahu İsrail'i, uluslararası hukuku da, insan haklarını da, barış arayışlarını da ayaklar altına alacak yeni bir Ortadoğu Projesi için girişimlerini başlatmışlardır. ABD'nin daha önce Irak'ın birlik ve bütünlüğünü nasıl tahrip ettiği hatırlanırsa, bundan sonraki Amerikan girişimlerinin ne tür felaketler getirebileceğini ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasının bedelinin Filistinlilerin çoluk çocuk katledilmeleri ile ödetildiğini görmedik mi?

Bir projenin aktörü 
Ülkelerin içini karıştırmayı meslek olarak benimsemiş örgütlerin ülkesi olan ABD'nin Türkiye'ye dönük bir projesinin aktörü olarak Pensilvanya'da üslenmiş bulunan Fetullah Gülen'i görmüyormuyuz? Ya da 15 Temmuz darbe girişiminin hedef aldığı Türkiye'nin, Filistin'den farklı olmayacağı daha sonra anlaşılmadı mı? Ve hâlâ ekonomimizin durumu Amerikanmatbaalarında basılan dolarla ölçülmüyor mu?
Özetle dünkü mitinge katılan insan seli hepimizin duygularının seslendiricileriydiler.
Bu kitlenin varlığı bizim için de, Filistinliler için de bir güvencedir.

Sabah
19 Mayıs 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;