SİYASET

Mehmet BARLAS : “Tayyip Erdoğan olayı”nı görmezden gelemezsiniz

Tarih
22 Mayıs 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Mehmet Barlas
 İster beğenin isterseniz takıntılı biçimde ona öfkelenin... İnkâr edilmeyecek bir gerçeği kimse görmezden gelemez.

Türkiye'nin siyasetinde de, devlet yaşamında da "Tayyip Erdoğan olayı" var. Sosyo-politik yaşamımızda böylesine etkili olan bu isim, geçmişteki benzerlerinden daha uzun nefesli olmaya şimdiden adaydır.
Dün AK Parti'nin 3'üncü Olağanüstü Kongresi'nde verdiği mesajlar, onun geçmiş 15 yıldan öteye gelecekteki yıllara dönük ağırlığının da işaretini veriyordu.
Hangi durumlarda devletin taviz vermeyeceğini ve hangi hedeflerden fedakârlık edilmesinin söz konusu olamayacağını, çok açık bir dille herkese hatırlatıyordu.

Muhtar bile olamazdı ya...
Erdoğan'ı dinlerken onun için "Muhtar bile olamaz" şeklindeki gazete başlığını atanları hatırlayıp, gülümsedim.
Ve partisini iktidara taşıdıktan sonra kendisine kurulan komploları sıralamasını dinlerken, bu komploların arkasındaki kişileri düşündüm. Gezi Kalkışması'nın dışarıdan güdümlü eylemcileri, şimdi neredeler acaba? Ya "Açılım Süreci"ni istismar edip Güneydoğu illerine silah yığınağı yapanlar ve seçilmiş olmanın kıymetini bilmek yerine çukurlar kazarak PKK'ya yataklık eden HDP'li belediyeler, neredeler şimdi? 17-25 Aralık'ta emniyet güçlerini kullanarak darbe girişiminde bulunanlar... 15 Temmuz'da devletin silahlarını kendi halklarına karşı kullanan hainler...

Sorular, sorular
Acaba Türkiye'nin geçmişinde bu tür bir kuşatma oldu mu hiç? İçeriden FETÖ'nün, dışarıdan başta PKK olmak üzere çeşitli terör örgütlerinin koydukları eylemleri bir hatırlayın... Rus savaş uçağını kim düşürdü acaba? Ne olduğu artık çok açık anlaşılan FETÖ'yü Amerika hâlâ neden himaye ediyor? Ya da PKK'nın uzantısı PYD'yi neden silahlandırıyor Amerika?

Cevaplar Erdoğan'da 
Bütün bu sorulara cevap aramak fazla anlam taşımıyor. Çünkü bütün bu sorularınhepsinin cevabını Tayyip Erdoğan hep verdi hâlâ veriyor. Eğer Tayyip Erdoğan olmasa acaba kim FETÖ ile böylesine kararlı biçimde mücadele ederdi?
Ya da Almanya İncirlik konusunda rest çektiğinde Erdoğan'dan başka biri, "İsterseniz başka yere gidin" diyebilir miydi? Erdoğan'ı dinlerken bütün bunları düşündüm. Ve biliyorum ki, Erdoğan geleceğe de damgasını vuracak.

Sabah
22 Mayıs 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;