GÜNCEL

Mehmet Barlas : KPSS’de paralel devlet parmağı mı var?

Tarih
06 Ağustos 2022
İzlenme
Kişi
Yazar
Mehmet Barlas
KPSS'deki sorunlar nedeniyle ÖSYM Başkanı'nın görevden alınmasının ardından başlayan gelişmeler, "paralel devlet" ve "FETÖ" kuşkularıyla derinleşiyor.
Önceki gün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de "sadece sınavların değil cemevi saldırısının da çok yönlü araştırılması, Balıklı Rum Hastanesi yangınının da provokasyon amaçlı olup olmadığının mutlak suretle ortaya çıkarılması" gerektiğini söyledi. Bunların toplumdaki güven ortamını sarsmayı amaçlayan eylemler olduğunu belirtti.
KPSS soruşturması genişleyerek devam ediyor. Başka yayınevlerinin de inceleneceği söylenirken iki dershaneye giden bazı öğrencilerin bütün soruları bildiği de iddia ediliyor. ÖSYM çalışanlarının banka hesapları da inceleniyor.
ÖSYM'de soruları seçenlerin niye o yayınevinin deneme sorularını aldığı çok önemli. Ama tembellik de olsa kötü niyet de olsa rezalet. Zaten suçlu kim olursa olsun Devlet Bahçeli'nin bahsettiği gibi amaç güvensizlik ortamının topluma saçılması.
Bereket Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve devlet doğru refleks gösterdi de ÖSYM Başkanı görevden alınıp Devlet Denetleme Kurulu devreye girdi.
Bu soruşturmanın sonuçları, devletteki "paralel yapıların" temizliğinin ne seviyede olduğuna dair önemli işaretler de verecek. Merakla bekliyoruz.

KOVİD YAYGARASI
Kovid salgın senaryosu dünyanın her ülkesinde hortlamış durumda.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;