DÜNYA

Mehmet Barlas : Hastalıklı Amerikan siyasetinin yeni aracı koronavirüs salgını oldu

Tarih
28 Temmuz 2020
İzlenme
Kişi
Yazar
Mehmet Barlas
İnsanlığın zihnindeki en öncelikli ve büyük soru "Bu koronavirüs salgını ne zaman biter" şeklindedir. Bu soruya verilen cevaplar ise ülkelere ve konuşan uzmanlara göre değişiyor. Bazı ülkelerde bu salgının etkisinin sona ermek üzere olduğu seslendirilirken, bazıları da salgının ikinci döneminin başladığını ileri sürüyorlar.

Hastalık ve siyaset
Dünyadaki bu tür gelişmeleri izlerken, Amerikan demokrasisinin içeriğine dönük kuşkuların tırmandığını hissediyorum. Çünkü koronavirüs salgını, Amerika'daki yerleşik medyanın ve derin devletin güdümü ile Donald Trump'ın ikinci defa seçilmemesi için kullanılıyor. Trump'ın salgın karşısında çaresiz kaldığını vurgulayan haberler ve yorumlar çok yoğun biçimde devam etmekte.

Yetersiz Biden
2020 election: Biden widens lead over Trump in race for White HouseAmerikan siyasetinin bugününe baktığınızda en çarpıcı durumun, Trump'ın rakibi Biden'ın yetersizliğinde yoğunlaştığını da görüyorsunuz. Yaşı 80'e dayanmış olan ve hiçbir konuda hiçbir dikkate değer projesi bulunmayan Biden, yine yerleşik medya ve derin devlet tarafından çok güçlü olarak pazarlanıyor. Daha yardımcısı bile belli olmayan Biden'ın, anketlerde Trump'ın en az yüzde 15 ilerisinde bulunduğu iddia ediliyor.

Dünyadaki durum
Ve başta da söylediğim gibi koronavirüs salgını yerleşik medya tarafından Trump'ın beceriksizliğine bağlanıyor. Eğer dünyadaki gelişmeleri izliyorsanız, koronavirüs salgınının hala etkili olduğu ve tırmandığı sayısız ülkenin hiçbirinde yöneticilere dönük suçlamaların bulunmadığını görüyorsunuz. Örneğin Başbakan'ın veya Cumhurbaşkanı'nın hastalığa yakalandıkları İngiltere'de de Brezilya'da da kimsenin aklına bunların istifasını istemek gelmedi. İran'da, Hindistan'da ve Çin'de de salgın tırmanıyor. Ama bu durum sadece Amerika'da siyasetin bir aracı konumunda.

Örnek mi aldık?
Bu durumu izlerken bizim demokrasinin de Amerikan demokrasisini örnek mi aldığına ilişkin kuşkularım artıyor. İktidardakilerin başarılarını görmezden gelip, her vesile ile ve her ilgisiz durum kullanılarak aleyhte söylemleri seslendirmek konusunda, biz de Amerika gibi değil miyiz?

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;