GÜNCEL

Mehmet BARLAS : ‘Endişeli vatandaşlar’ da ülkemizin kıymetini bilmelidirler

Tarih
11 Şubat 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Mehmet Barlas
 Bazı endişeli vatandaşlarımızın aileleri ile birlikte Avrupa ülkelerine, Kanada'ya ve Amerika'ya göç etmek çabası içinde olduklarını duyuyor ve şaşırıyorum... Bir ayağı Avrupa'da diğer ayağı Ortadoğu'da bulunan ve Balkanlar ile Kafkaslar gibi stratejik önem taşıyan coğrafyaların ekseni üzerinde bulunan bir ülkede yaşamak, bazılarını yormuş olabilir. Ancak yaşanılan zorluklar ve içinde bulunduğumuz sıcak krizler, ne ilk kez sahneleniyor ne de bunları son kez göreceğiz.


Gerçekleri görebilseler 
Endişeli vatandaşlarımız geride kalan yıllarla bugünü karşılaştırmayı deneseler, düne göre ne kadar güçlü ve istikrarlı bir ülkede yaşadıklarını görebilirler. Bugün aileleri ile birlikte göç etmeyi tasarladıkları ülkeler 2'inci Dünya Savaşı'nın trajedilerle dolu günlerini yaşarlarken, Türkiye barışı korumayı başarmıştı. Şimdi Türkiye'yi özgürlüklerin kısıtlandığı iddialarıyla suçlayan ülkeler, Yahudi ırkını yoketmek için inanılmaz insanlık dışı projeleri gerçekleştirirken, Türkiye'nin üniversiteleri, işletmeleri Yahudilere kucak açmaktaydı.

Ortadoğulu olmak 
Ortadoğulu olmak tabii ki kolay değil. Parçalanan Osmanlı İmparatorluğu'nun eski toprakları üzerinde sahnelenen emperyalist oyunlar, bu topraklardaki halkları birbirlerine düşürdü. Petrol gibi yeraltı zenginlikleri mesela Norveç'te çıktığı zaman ülke ve halk zenginleşirken, Ortadoğu petrolü ya diktatörleri ya da teokratik oligarşileri ve sonunda Batı'nın silah endüstrisini zengin ediyor.

Demokrasiye geçebildik 
Osmanlı'nın çekirdeğinde bulunan Türkiye bu açmazı çok partili demokrasiyegeçerek aştı. Sonunda askeri darbeleri ve demokrasinin üzerindeki derin devlet vesayetini de geride bıraktık. Yakın tarihimizde görülmedik ölçüde alt ve üst yapımızı yeniledik, çok alanda kendimize yeterli hale geldik.

Kıymet bilelim 
Bugünümüzün dünümüzden daha ileri ve daha güvenli olduğu kesindir. Yarınımız da bugünden daha ileri ve daha güvenli olacak. FETÖ ya da PKKbenzeri tehditlerin Türk devleti karşısında çok uzun süre direnebilmeleri imkânsızdır... Bugün yaşanılan Afrin operasyonu, Türkiye için sınırlarda güvenliği sağlamayı amaçlayan asayişi koruma amaçlı bir önlemdir.
Endişeli vatandaşların, yaşadıkları ülkenin kıymetini bilmelerini diliyorum. Türkiye'de edindikleri varlıkları yabancı ülkelere taşırken, en azından vicdanları sızlamalıdır.

Sabah
11 Şubat 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Asım

    12 Şubat 2018 21:27
    1 0
    İnşaallah o endişeli vatandaşlar defolup gider ülkemizden. Hainler bize lazım değil. Memleketin kaymağını yiyen tabaka bunlar. Onlardan memlekete bir hayır gelmez tam tersine zarar gelir. İnşaallah tez zamanda giderler
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;