SİYASET

Mehmet Barlas : Düşündüğünü söyleyen bir siyasetçi

Tarih
24 Ekim 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Mehmet Barlas
Alışılmışın dışında bir Başbakan Binali Yıldırım... Ne düşünüyorsa onu söylüyor. Kızılderili deyimi ile "Çatal dilli" değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan ekolünden geldiği üslubundan da anlaşılıyor... Bu açık sözlülük siyasetçilerde az görülen bir özellik.

Binali Yıldırım'ın Afyonkarahisar'da yaptığı açıklamalar, gerçekleri hiç eğip bükmeden yansıttıkları için çarpıcı bölümleri içeriyordu... Örneğin eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök'ün Darbeler Komisyonu'ndaki açıklamalarına karşı seslendirdiği yorum, "Manşetlik" değil miydi?

Özkök ne demişti?
Özkök Komisyonda FETÖ'yle mücadele için alınan MGK tavsiye kararına ilişkin olarak, "Ağustos 2004'te, 'Bu örgüt çok büyük imkân ve kabiliyete kavuştu. Bu iş takip edilsin' dedim. Hükümeti kesin olarak bilgilendirdik, 'Bu durum iyi değil' dedik. Açıkça söyleyeyim fazla bir şey yapıldığını da görmedik" şeklinde konuşmuştu.

Yıldırım ne dedi?
Başbakan Yıldırım Özkök'ün bu sözlerini yorumlarken, "Biz terör örgütünden bahsediyoruz sen silahlı bir eylem yapmıyorsun ama yapabilirsin diye hareket edilemez. Bu konuda Özkök konuyu karıştırıyor. Özkök, darbe girişimlerine karşı hangi eylemleri yapmış?" dedi.
Ve sonra çok çarpıcı bir iddiayı seslendirdi:
"- Fethullah Gülen'e Nazlı Ilıcak soruyor, 'Hocam askeriyenin baskıları ne zaman bitecek?' 'Özkök Genelkurmay Başkanı olunca bitecek' diye cevap veriyor Gülen."

FETÖ ve CHP
Başbakan Yıldırım FETÖ ile CHP'nin işbirliği konusunu da somut bir örnekle anlattı:
"- Ben 2014 seçimlerinde İzmir'de Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday oldum. FETÖ'cüler yolsuzluk yapıldı algısı oluşturmak için bazı iddialar ortaya attı. O dönemde abiler ablalar CHP için oy istedi, sandıklarda sabaha kadar yattılar. CHP'nin kazanması için. Açıkça partinin işbirliği yaptığını söyledi Birgül Ayman Güler..."
Binali Yıldırım'ın Irak ve Suriye'ye ilişkin açıklamaları da, Türkiye'nin tutumunu açık ve seçik biçimde ortaya koyuyor:

Irak ve Suriye
"Biz ne Irak'ın ne Suriye'nin toprak bütünlüğünün bozulmasına yönelik bir planımız yok. Biz toprak bütünlüğünün korunmasını istiyoruz. Orada otorite boşluğundan doğan örgütler canımızı yakıyor. Suriye'de Fırat Kalkanı ile güvenli bölge oluşturduk. Kuzey Irak'a zaman zaman karadan zaman zaman havadan operasyon yapıyoruz; burada geçişleri önlemek için güvenlik önlemleri alacağız. Kilis'e roketler atılıyordu çünkü DEAŞ burnumuzun dibindeydi. Şimdi 20 km püskürttük. Gerekli tedbirleri alıyoruz. Biraz daha güneye kadar devam edeceğiz."

Sabah
24 Ekim 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;