SİYASET

Mehmet Barlas : Cumhur İttifakı’na devam ve yeni parti söylentileri üzerine

Tarih
04 Mayıs 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Mehmet Barlas
Siyaset dünyasında dolaşan sorulara cevaplar birer birer geliyor. Örneğin Cumhur İttifakı'na ilişkin spekülasyonlara önceki gün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli kesin bir dille son vermişti.
Dün de Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 75'inci Genel Kurulu'nda Türkiye İttifakı açıklamasıyla ilgili olarak, "Bazıları hemenTürkiye İttifakı ifademizi Cumhur İttifakı alternatifi gibi göstererek fitne çıkartmaya çalıştı" dedi.

YSK'nın kararı
Siyaset dünyasının cevap bekleyen ikinci önemli sorusuna, yani İstanbul Belediye Başkanı'nın kim olacağı sorusuna Yüksek Seçim Kurulu'ndan cevap gelmek üzere...
Bu arada İstanbul seçimlerindeki yasa dışılıklar konusunda Cumhuriyet Savcılığı harekete geçti...

32 ayrı soruşturma
İstanbul'da Maltepe, Kadıköy ve Ataşehir'de sandıklarda usulsüzlük yapıldığıiddiasına ilişkin yapılan suç duyuruları kapsamında 32 ayrı soruşturma başlatıldı.
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturmada 100'ün üzerinde sandık kurulu başkanı ve üyesi "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldı. İfadeye çağrılanlar arasında Maltepe İlçe Seçim Kurulu Müdürü E.K.'nın da olduğu öğrenildi.

Fehmi Koru konuştu
Siyaset dünyasının bir diğer cevap bekleyen sorusu ise, bazı eski AK Partililerinparti kurup kurmayacaklarına ilişkindir.
TV 5'de yayınlanan ve gazeteci Mustafa Yılmaz'ın sunduğu "Kulis Ankara"programına konuk olan gazeteci Fehmi Koru bu konuda Ahmet Davutoğlu'nun ayrı, Ali Babacan'ın ayrı parti kuracaklarını, Abdullah Gül'ün de birikimi ve tecrübesiyle Babacan'ın yanında yer alacağını söyledi. Fehmi Koru şöyle konuştu:

Gül ve Babacan
"-Herhalde önümüzdeki günlerde, eğer içeriye çok fazla el atılmışsa, AK Parti içerisine, orada başka homurtuların dışarıya yansıyabileceğinidüşünüyorum; ama ben, Ahmet Davutoğlu'nu, o beklenen partinin kurucusu olarak görmüyorum."

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;