SİYASET

Mehmet Barlas : CHP’den emirle gönderilen bahtsız vekillere Cumhurbaşkanı sahip çıktı

Tarih
29 Nisan 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Mehmet Barlas
Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adının da karıştığı CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı arayışı sonunda ortaoyununa döndü... Burada "Kavuklu" kim "Pişekâr" kim tam anlaşılamıyor ama Kemal Kılıçdaroğlu'nun oyundan kaçmak istediği çok açık ortada...

Kafası karışık 
Sonuçta CHP'nin bu dağınık halini ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun içinde bulunduğudurumu değerlendirmek de AK Partililere kaldı. Mesela Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ CHP'nin hal-i pürmelalini şöyle özetledi:
"- CHP'nin göstereceği aday kim, eminim Kılıçdaroğlu da bilmiyor. Kafasında netleşmiş bir isim yok. Bir kurye getirirse bakıp karar verecek." 

Erdoğan konuştu 
24 Haziran'da kendisine karşı CHP'nin güçlü bir aday çıkarmasını bekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da, Kılıçdaroğlu'nun dağıtmışlığından rahatsızlık duyduğu belliydi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'ndaki konuşmasında hem duyduğu rahatsızlığı seslendiriyor, hem de CHP'den emirle İyi Parti'ye yollanan 15 bahtsız milletvekiline sahip çıkıyordu...

Ağlayan milletvekilleri 
"- Bu ülkede diktatör görmek isteyen bir gecede kamuoyuna, milletimize tek bir neden göstermeden 15 milletvekiline zorla parti değiştirtenlere bakmalıdır. 15 milletvekili, bunları sen seçmedin, millet seçti. Sen bunları ağlatarak evlerinden alıp kabul edemeyeceği başka bir yere gönderiyorsun, ihraç ediyorsun böyle bir şey olabilir mi, ama diktatörler bunu yapar" dedi.

Kılıçdaroğlu'na akıl verdi 
Konuşmasında Kılıçdaroğlu'na seslenen Erdoğan, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı seçimi kargaşasını aşması için ona ne yapması gerektiğini de açıkça söylüyordu:
"Ana muhalefetin başındaki zat Cumhurbaşkanı tanımı yapıyor. Buna senden daha iyi uyan olur mu? Gel aday ol. Niye aday olmadın? Yumuşaksın. Bulamadın mı bir tane, senden bir tane daha yok. Sende her numara var, akşam başka, sabah başkasın."

Sabah
29 Nisan 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;