DÜNYA

Mehmet Barlas : Bütün dünya gibi Türkiye’nin de Trump’tan beklentileri var

Tarih
05 Ocak 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Mehmet Barlas
Şimdiye kadar hiçbir Amerikan Başkanı'ndan dünyanın bu kadar çok beklentisi olmamıştır. 20 Ocakta görevi Obama'dan devralacak olan Donald Trump'ın bu kadar çok beklentiyi nasıl gerçekleştireceğini siz de merak etmiyor musunuz?


Rusya ile diyalog
Örneğin Rusya, Obama yönetiminin başlattığı post-modern soğuk savaşın sona erdirilmesini bekliyor. Rusya Federasyonu'nun Sovyetler Birliği'nin yerine koyulup, dört bir yandan kuşatılmasının sonucunda neredeyse yeni bir dünya savaşı öncesi gerginlik yaşanmaya başlamıştır. Bu gergin ortamda nükleer dehşet dengesi yeniden konuşulmaya başlamıştır. Trump'ın Başkanlığı döneminde bu gerginliğin sona ermesi ve Putin'le dostça diyalogun başlatılması bekleniyor.

CIA darbeleri
Kendilerini ABD'ye yakın hatta ABD'nin müttefiki olarak gören ülkelerde CIA destekli darbelere son verilmesi bekleniyor. Soros benzeri Amerikalı sermaye sahiplerinin sözde "Demokratik darbeler"i fonlamaları sonucu Orta Avrupa da, Ortadoğu da istikrarsızlığa gömülmüş ve mesela "Arap baharı" bir felaketler mevsimine dönüşmüştür. Şimdi Trump'a karşı olan kitlelerin ayaklandırılmaya çalışılması, herhalde yeni Başkan'ı gerçeklerle karşı karşıya getirecektir.

Bizim beklentilerimiz
Trump'tan Türkiye'nin beklentilerini ise dün Başbakan Binali Yıldırım açık ve seçik biçimde açıkladı. Bunları tekrar ederek hatırlayalım:
"- Ne yaparlarsa yapsınlar hizmet kervanı yürümeye devam edecek, terörle mücadelemiz sürecek. Bu terörün tırmandırılmasının arkasındaki sebep, Türkiye'nin teröre karşı gösterdiği mücadeleye karşı, terör örgütlerinin arkasındaki güçlerin rahatsızlığıdır.
- Yeni yönetimden bu kepazeliğe son vermesini istiyoruz. Bu Obama yönetiminin marifetidir. Terör örgütünü kullanarak terörle mücadele etmek mafyayı kullanarak mafyayı alt etmek gibi bir şeydir. Gün dostun, düşmanın ortaya çıkma günüdür.

FETÖ hâlâ orada
- Biz yıllardır NATO'da ABD ile birlikteyiz. Stratejik ortağız. Bu stratejik ortaklığın bir terör örgütü tarafından gölgelenmesine ABD izin vermemeli. PYD eşittir PKK, PKK eşittir bölücü terör örgütü. FETÖ orada. Ne yapıyorsunuz kardeşim, karar verin. Türkiye ile birlikte mi olacaksınız, bu alçak terör örgütlerine kucak mı açacaksınız.
- Türk milleti bunu yeni ABD yönetiminden bekliyor. ABD terör örgütleriyle değil, Türkiye gibi bölgede istikrarı, güveni tesis etmek için elini taşın altına koyan ülke ile işbirliğini tercih edecek ve geçmiş yönetimin başlattığı yöntemden dönecektir. Dönerse döner, dönmezse biz kendi işimizi hallederiz."

Sabah
5 Ocak 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;