GÜNCEL

Mehmet BARLAS : Biz de ABD Genelkurmay Başkanı’nı yargılayıp mahkûm etsek ya...

Tarih
07 Ocak 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Mehmet Barlas
Amerika'nın Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'ya yaptığının aynısını biz de onlara yapsaydık... Mesela Türkiye'yi 2017'nin Şubat ayında ziyaret eden ABD Genelkurmay Başkanı General Joseph Dunford'u, İncirlik üssünden çıktığı anda tutuklasaydık. Cezaevinde aylarca tuttuktan sonra etraflı bir iddianame ile yargı önüne çıkartsaydık. Bu iddianamede ABD'nin 15 Temmuz darbe girişimindeki rolüne ilişkin bulgular ve PKK/PYD terör örgütüne ABD'nin verdiği destek vurgulanarak, Dunford'a beş kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenseydi...


Mahallenin kabadayısı 
Zarrap Davası diye bilinen skandalın sonunda Hakan Atilla'nın suçlu bulunmasının, bizim Joseph Dunford'u yargılayıp mahkûm etmemizden ne farkıvardır ki? Sonuçta Türkiye'nin içişlerine müdahale söz konusu değil midir? Ancak dünya mahallesinin kabadayısı ABD ne yaparsa yapsın kimse onu yargılamıyor. İsterse İran'ın içini karıştırsın, isterse Trump'ın tweet'leri ile uluslararası ilişkilerin ve hukukun temel ilkeleri ayak altına alınsın, Kudüs kararı ile Ortadoğu'yu bir kaosa sürüklesin, kimse bir şey yapamıyor.

Kınamaya devam 
Sonuçta sadece bildiriler ve açıklamalarla ABD'nin yaptığı yanlışlar kınanıyor. Zarrap davasına ilişkin olarak sözünü ettiğimiz açıklamalardan ikisi, bu kınamalara örnektir...
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ABD'deki skandal kararı, "Siyasi bir kumpas davası" olarak değerlendirdi. Bozdağ, "Başka bir ülke, Türkiye'yi ve Türkiye'nin kurumlarını yargılayamaz" dedi. Bozdağ'a göre jürinin Mehmet Hakan Atilla'yı suçlu bulması ve bilahare mahkemenin vereceği karar, Türkiye açısından hukuki bir değer ifade etmiyor.

İçişlerine müdahale 
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da dava hakkında şöyle konuştu:
"- Skandal bir davanın skandal bir kararıdır. Türkiye'nin iç siyasetinikarıştırmaya dönük kumpas olduğu bellidir. Bu davaya bakan hâkim 2-3 yıl önce FETÖ'cü bir kurum tarafından Türkiye'ye getiriliyor, ağırlanıyor. Bu kişi bu skandal davaya hâkim olarak bakıyor. Utanç verici bir siyasi operasyonolduğunu ifade etmemiz gerekiyor. Bu tür operasyonlarla Türkiye'ye zarar vermeyi düşünenler varsa, söz konusu olmadı bugüne kadar, olmayacak."

Sabah
7 Ocak 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;