GÜNCEL

Mehmet Barlas : Avrupa’da havacılık sistemi çökerken Türkiye turizm rekoru kırıyor

Tarih
30 Temmuz 2022
İzlenme
Kişi
Yazar
Mehmet Barlas
Kötü giden dünyada bu aralar Türkiye için ümit verici gelişmeler yaşanıyor. Bundan sonra İstanbul Havalimanı'na gidenler telefonlarında 5G işaretini görebilecekler. 5G demek, "beşinci jenerasyon iletişim teknolojisi" demek. Yani bağlantının hızlı olmasından öte bir durum.
5G teknolojisinin kullandığı frekans ile uçakların yüksekliğini ölçen aletin frekanslarının yakın olmasından ötürü Amerika'da Federal Havacılık Kurumu ile Federal İletişim Kurumu kavga halindeydi. Bu teknolojinin artık bir havalimanında kullanılıyor olması bu tartışmaları da bitirecek gibi duruyor.

ULAŞIMDA BÜYÜK KRİZ
Bizde bunlar yaşanırken Almanya'da havacılık sistemi büyük krize girdi. Lufthansa Havayolları'nda yaşanan grev nedeniyle 701 tane uçuş iptal edilirken on binlerce yolcu da mağdur oldu. 
İnsanlar valizlerini almak için saatlerce bekliyorlar. İngiltere'de de benzer görüntüler yaşanıyor. İnsanlar 6-7 saat bekleyerek uçabiliyorlar. Belçika, Hollanda ve İtalya gibi Avrupa ülkelerinde uçuşlar gerçekleştirilemiyor. Dahası demiryollarında da benzer ulaşım krizleri haberleri gelmeye başladı.

TÜRKİYE DÜNYAYA ÖRNEK
Peki Türkiye'de durum nasıl? Hatırlarsanız 6'lı masada, "Atatürk Havalimanı yeterliydi, İstanbul Havalimanı'na ne gerek vardı" itirazları sık sık dile getiriliyordu. Şimdi yeni havalimanlarının ne kadar kritik önemde olduğunu daha iyi anladık. İstanbul Havalimanı'nda sistem tıkır tıkır işliyor ve turistler hayranlıklarını dile getiriyorlar.
Hava ulaşımının örnek şekilde işlediği tek şehrimiz İstanbul değil. Antalya'ya gelen turist sayısı 16 milyona ulaştı. Bu turistler arasında Almanlar birinci, Ruslar ikinci, İranlılar ise üçüncü sıradaymış. Hepsi ülkemizden mutlu ayrılıyorlar. Bu yıl 47 milyon turist ve 37 milyar doların üzerinde turizm geliri bekleniyor.

AVRUPA'NIN ENERJİ KâBUSU
Avrupa'nın tek sorunu ulaşım değil. Avrupa'yı önümüzdeki kış kıtlık ve soğuk tehlikesi bekliyor. Rusya'ya uygulanan ambargolar gelişmiş Avrupa ülkelerini vurdu. Şimdi kara kara bu kışı nasıl geçireceklerini düşünüyorlar.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;