Mehmet Barlas : Amerika’nın İran takıntısının kaynağında İsrail var
Tarih 11 Ocak 2019İzlenme KişiYazar Mehmet Barlas
Paylaşım
Uluslararası ilişkilerin en anlaşılmaz sorunlarından bir tanesi de, Amerika'nın İrantakıntısıdır... Bu takıntının en son ve problemli yansıması, Trump Amerika'sının İran'la yapılan çok uluslu nükleer silahlardan arınma anlaşmasından çekilmesi ve bu ülkeye yaptırımlar uygulamaya başlamasıdır.
Suudiler vurmadı mı?
Amerika'nın Sovyet işgalindeki Afganistan'da terör örgütleriyle ve özellikle El Kaide ile yaptığı anlaşma, sonunda Amerika'yı vurmadı mı? 2001 yılında New York'u ve Washington'u vuran saldırılarda yer alan teröristlerin tümü Suudi Arabistan uyruğundaydılar. Açıkçası bunların arasında hiçbir İranlı yoktu.
Varsa yoksa İran
Ne var ki SuudiArabistan'ın rejimi de, buülkeden dış dünyaya yansıyanhukuksuzluklar daAmerika'nın umurunda değil. Çünkü Amerika'nın Ortadoğu siyasetini İsrail belirliyor. Ve İsrail'in en büyük düşmanı, 1979'da Humeyni bu ülkeye geldiğinden beri İran'dır. Çünkü İran rejimi İsrail'i İslam topraklarına el koyan bir işgalci olarak görüyor. Sonuçta Amerika da İran'ı düşman olarak görüyor.
Çavuşoğlu konuştu
Amerika'nın dünyanınçeşitli bölgelerine ve özellikleOrtadoğu'ya ve Suriye'yebakış açısındaki hastalıklı yaklaşımlarıbiz çok iyi biliyoruz. Bu yaklaşımları Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu şu cümlelerle tahlil ediyordu dün: "-ABD'de farklı kurumlardan farklı sesler geliyor. Suriye'den çekilmede ABD'nin zorlukları olduğunu görüyoruz. Terör örgütüyle bu kadar iç içe olduktan sonra ayrılmakda zor oluyor. Sahada zorluklar var ama üstesinden geliyoruz. İran da aktörlerden biri, onlarla da görüşüyoruz. Seversiniz ya da sevmezsiniz İran da Suriye bir aktördür."
Hedef İran ve Türkiye mi?
Bir başka haber de Londra'dan geldi. Buna göre İsrail, Mısır, BAE ve Suudi Arabistan'ın istihbarat şefleri Türkiye'yi hedef alan gizli bir toplantı yaptı.
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.