SİYASET

Mehmet Barlas : Altılı Masa’nın son umudu Erdoğan’ı aday yaptırmamak

Tarih
28 Ocak 2023
İzlenme
Kişi
Yazar
Mehmet Barlas
Batı basınında 2. Dünya Savaşı öncesi gibi bir gerginlik var. Başta ABD, Almanya ve İngiltere olmak üzere pek çok ülke, sanki 3. Dünya Savaşı çıksın diye elinden geleni yapıyor. Erdoğan'ın uzlaştırıcı rolünden ise büyük rahatsızlık duyuyorlar. Türkiye'nin takındığı tarafsız tutumu bir türlü içlerine sindiremiyorlar. Bu nedenle Türkiye ve Erdoğan aleyhine ne yazacaklarını şaşırdılar.
Bunun son örneğini Alman Frankfurter Allgemeine Gazetesi'nde gördük. Türkiye'deki organize dezenformasyonun Avrupa'ya sıçradığına şahit olduk. Ülkemizdeki "Karne hediyesi et" yalanı haberi vardı ya, işte o yalanı dün Alman basını tekrarlamış. 
Türkiye'deki yeminli Erdoğan düşmanlarının bile kurgu olduğunu kabul ettiği bu yalan haberi gerçekmiş gibi sütunlarına taşımışlar. Haberi yalanlayan aileyi ve kurgu habere imza atan muhabiri kovan televizyon kanalını da eleştirmişler. İşte böyle bir "utanmazlıkla" ve "yüzsüzlükle" karşı karşıyayız. Batı basını, konu Erdoğan düşmanlığı olunca bütün basın ilkelerini ayaklar altına almaktan çekinmiyor.

HALKTAN TOKAT OLARAK DÖNECEK
Seçimler yaklaştıkça çaresizliklerini iyice açığa vuran 6'lı Masa, 11. toplantı sonrası yaptıkları açıklamada "Erdoğan'ın adaylığını kabul etmeyeceklerini" ilan etmişler. Muhalefet, 2007 yılındaki "367 rezaleti"nin bir benzerini gündeme getiriyor. Bu girişim, halk tarafından muhalefete yeni bir tokat olarak dönecektir.
olan Kılıçdaroğlu, yaklaşık 1 yıl önce çıktığı canlı yayında, "Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığını tartışma konusu yapmayacağız. O tartışmalar artık geride kaldı. Aday olmak istiyorsa buyursun gelsin" demişti. Şimdi ise Erdoğan'ın adaylığını engellemek için ellerinden geleni yapacaklarını söylüyor. Kılıçdaroğlu'nun hayatı bu tür çelişkilerle dolu olduğu için ne desek boş. Daha önce Erdoğan'ın üniversite diplomasını gündeme getirmişlerdi. Askerliğini asteğmen olarak yaptığı, okul arkadaşlarının açıklamaları, dekanın ifadeleri ve diplomanın aslı ortaya çıkınca bir anda sesleri kesildi.

HİÇBİR YASAL ENGEL YOK
Peki Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olmasında bir engel var mı? Bilindiği gibi Anayasa'nın 101. Maddesi yeniden yazıldı. Bu düzenlemede, "Yapılan değişiklikler, birlikte yapılacak Türkiye Büyük Millet Meclisi ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin takvimin başladığı tarihte yürürlüğe girer" deniyor.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;