GÜNCEL

Mehmet Barlas : Al Pacino burada olsa Putin'e ne cevap verirdi?

Tarih
08 Aralık 2015
İzlenme
Kişi
Yazar
Mehmet Barlas

Birkaç yıl önce izlediğim ve unutamadığım bir David Letterman talk -show programının konuğu aktör Al Pacino'ydu... Letterman Al Pacino'ya "Meslek hayatında unutmadığın olaylar hangileri" diye sorunca, "Godfather"ın Michael Corleone'si meslek hayatının unutulmaz olayları arasından şunu anlatmıştı:

Ateşiniz var mı?

- Londra'da bir tiyatroda konusu cinayet olan bir piyesi oynuyorduk. Sahnede dört aktördük ve biraz sonra işleyeceğimiz bir cinayeti tasarlıyorduk. Piyesin en heyecanlı anında seyircilerin oturduğu sıraların arasındaki koridordan bir kadın yürüyerek sahneye yaklaştı. Hafif alkollü olduğu yürümesinden belliydi. Kadın sahnenin yanına geldi, elinde bir sigara vardı. Sigarayı bize doğru uzattı ve "Ateşiniz var mı" diye sordu bana.

Görmüyor musun?

Letterman Al Pacino'ya "Peki sen ne yaptın o anda" diye sorunca da Amerikalı aktör gülümseyerek şöyle cevap vermişti:
- Ne yapabilirdim ki? Kadına "Görmüyor musun, burada bir cinayeti planlıyoruz. Senin sigarana ateş bulacak durumda değilim" dedim ve arkamı döndüm.
Bu programı ve Al Pacino'nun bu cevabını neden hatırladığıma gelince...

Bir Rusya eksikti

Düşünün ki Irak da, Suriye de inanılmaz bir kaosun sahneleri konumunda... Güneyimizdeki bu kaos bizim güvenliğimizi de doğrudan etkiliyor. Bu coğrafyaya Amerika'nın müdahalesi sanki yeterli karıştırıcı olmamış gibi, şimdi bir de Rusya, üstelik Esed'i ayakta tutmak gibi bir nafile proje ile Suriye'ye askeri müdahalede bulunmuş. Bu arada Türkiye'nin hava sahasını aymaz biçimde ihlal eden Rus uçaklarından biri de düşürülmüş.

Ne yersen ye...

Ve ülkenin bütünlüğünü, sınırlarının güvenliğini ve Güneydoğu insanının canını teröre karşı korumaya çalışan Türkiye'nin yönetimine Putin "Sizden meyve sebze almayacağız" diyerek kendince ceza veriyor. Ve Suriyeli sığınmacılar için 9 milyar dolar harcayabilen Türkiye'nin ekonomisine sebze meyve ile darbe vuracağını zannediyor... Al Pacino Putin'in muhatabı olsaydı herhalde ona "Bu kargaşada senin sebzenle meyvenle uğraşacak durumda değilim. Ne yersen ye" derdi...

Akılsız düşman

Sovyet ekonomisine kapitalizmin "Kâr" motifini getirmeye çalışanlara Ortodoks komünistler "İdeolojimize ihanet ediyorlar" diye saldırdıklarında, Putin'in seleflerinden Kosigin onları şöyle uyarmıştı:
- Düşman olarak gördükleriniz akıllı işler yaptıkları zaman siz bunları düşman yapıyor diye reddederseniz, sonunda akılsızca işler yapmak durumuna düşersiniz.
Türkiye'ye karşı seslendirdiği akıl dışı öfkesiyle sonunda tüm NATO'yu Doğu Akdeniz'e çeken Putin keşke Kosigin gibi bakabilseydi olaylara.

Sabah
8 Aralık 2015

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;