SİYASET

Mehmet Barlas : Akşener, Cihan Paçacı’yı neden harcadı?

Tarih
29 Ocak 2023
İzlenme
Kişi
Yazar
Mehmet Barlas
Gündemde iki konu var: 6'lı Masa'da İyi Partili Cihan Paçacı depremi ile küresel güçlerin medya kuruluşlarındaki Cumhurbaşkanı Erdoğan düşmanlığı...
İkincisinden başlayalım...
ABD Başkanı Biden, Ukrayna'da bir çamura saplanmış görünüyor. ABD ve NATO, içine saplandıkları kötü durumu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a fatura etmeye çalışıyor. Sanırım yakında Ukrayna fiyaskosunu Erdoğan'ın dış politikadaki denge politikasına bağlayacaklar. "İsveç ile Finlandiya'nın NATO üyeliğini engellemesi ve Rusya'ya ambargo uygulamaması" nedeniyle Erdoğan'dan rahatsızlık duyuyorlar. 
Seçimler yaklaştıkça çaresizlikleri de artıyor.
6'lı Masa'dan ümidini kesen bu küresel aktörler, şimdi kendi medyalarını devreye sokarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a saldırıyor. The Guardian, The Economist ve son olarak Alman Stern Dergisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı. Defalarca söyledik, yine tekrarlayalım: Erdoğan nefreti aslında Türkiye nefretidir. Türkiye'yi teslim alamayanlar Erdoğan'a saldırıyor. Ancak Türk toplumunu tanımadıkları için stratejik bir hata yapıyorlar. Bu millet, desteklesin ya da desteklemesin, dış saldırı olduğunda kendi liderine sahip çıkar. Bu sosyolojik gerçeği görmemek için 6'lı Masa gibi kör olmak gerekiyor.

İSTİFANIN ARDINDAN CEVAPSIZ KALAN SORULAR
Dün 6'lı Masa'nın 11. toplantısı gerçekleşti. Tahmin edeceğiniz gibi yine ortada bir aday yok. Zaten kimsenin aday beklentisi de kalmadı. Gerçi konumuz da bu değil. Toplantıdan saatler önce İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı'nın zehir zemberek açıklaması gündeme düştü. Paçacı özetle, "Kemal Kılıçdaroğlu adaylığını dayatırsa İyi Parti kendi adayını çıkarır" dedi.
"İyi Parti adayını çıkarır" derken İBB Başkanı İmamoğlu'nu kastettiğini sanırım bilmeyen yoktur. Neresinden bakarsanız bakın aslında Meral Akşener'in duygularına tercüman olmuştu.

yazının devamı 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;