GÜNCEL

Mehmet Barlas : “Avrupa’nın içine düştüğü duruma göre Türkiye süreci çok daha sakin geçiriyor”

Tarih
20 Mart 2020
İzlenme
Kişi
Yazar
Mehmet Barlas
Ali Saydam yılların birikimini yansıtan Yeni Şafak'taki yazısında Bahar Kalkanı Operasyonu, Elazığ Depremi ve Koronavirüs salgın tehlikesini değerlendirirken şu gözlemini seslendirmişti:
"Bu üç olay, krizi ve kriz iletişimini 'doğru' yöneten kişileri öne çıkardı: Millî Savunma Bakanı, İçişleri Bakanı ve Sağlık Bakanı."
Saydam bu gözleminden giderek şu gerçeği vurgulamıştı:

Üç hayati nokta
'Kriz iletişimi yönetimi'nde üç nokta hayati öneme sahip olduğu tekrar tekrar kanıtlandı:
1. Hız: Bakanlar anında aksiyon alarak gerekli tedbirleri devreye sokabilme ve iletişimi başlatabilme kabiliyetine haiz olmaları.
2. Bilgilendirme Frekansı ve kanalı: Bakanların sık sık çeşitli medya organları aracılığıyla bilgi vermeleri hem toplumda güven ve sakinliği sağladı hem de kötü niyetlilerin araya girip zihinlerde bulanıklığa neden olmasını engelledi.
3. Şeffaflık: Bilgiyi saklamamak, inandırıcılık, eyyamcılık yapmama,

mehmet barlas ile ilgili görsel sonucuBerat Albayrak konuştu
Dün Anadolu Ajansı'na açıklamalar yapan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da, bir önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan ekonomi paketi konusunda kamuoyunu aydınlatarak, Ali Saydam'ın işaret ettiği "Bilgilendirme" öğesine katkıda bulundu. Albayrak özetle şöyle konuştu:

Güçlü çıkacağız
"-Dün açıklanan program nakit sıkışıklığına rahatlama getirecek. Bu süreci toplum olarak itidalli yönetiyoruz. Bugün Avrupa'nın içine düştüğü duruma göre Türkiye çok daha sakin geçiriyor. Mart ayında hafif bir yavaşlama ile birlikte ilk çeyreği beklentilerin üzerinde kapatacağız. Türkiye bu süreçten güçlü bir şekilde çıkacak."

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;