Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Astana’daki Üçlü Zirve’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran lideri İbrahim Reisi ile el ele poz vermesi Batı’nın tepkisini çekmiş.
Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock “Türkiye Cumhurbaşkanı'nın böyle bir fotoğrafta bulunması, en hafif tabirle meydan okumadır. Türkiye'nin NATO üyesi olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda bu fotoğraf benim için anlaşılmazdan da öte" demiş.
CIA Başkanı William Burns daha da ileri gitmiş “Türkiye ve Erdoğan, hokkabazlıkta çok iyiler, ustalar. Çok sayıda görünüşte çelişkili ilişkiyi bir arada götürüyorlar” demiş.
Fakat ardından Türkiye’nin Ukrayna’nın tahıl stoklarının dünyaya açılmasında oynadığı kilit rol sorulduğunda, Rusların anahtarı elinde tuttuğunu söyleyen Burns, Türk tarafı ve Birlemiş Milletler’in çalışmalarını “akıllıca bir çaba” olarak değerlendirmiş. “Türk tarafının çabalarını takdir etmeli ve desteklemeliyiz” diye eklemiş.
yazının devamı
Hiç yorum yapılmamış
4453 kez izlendi
1586 kez izlendi
1070 kez izlendi
560 kez izlendi
3498 kez izlendi
822 kez izlendi
544 kez izlendi
3589 kez izlendi
2570 kez izlendi
1278 kez izlendi
1735 kez izlendi
594 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.