GÜNCEL

Hilal Kaplan : Filistin mi o da ne?

Tarih
23 Kasım 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Hilal Kaplan
 Geçtiğimiz günlerde, Suudi Arabistan'ın Elaph sitesinin ilginç bir konuğu vardı! İsrail Genelkurmay Başkanı Eisenkot, Elaph'a özel bir mülakat vererek Suudi Arabistan'la ittifaklarını derinleştirmek istediklerini, İran başta olmak üzere düşman ülkeler hakkında istihbarat paylaşımına gidebileceklerini dile getirdi. İsrail gazetesi Haaretz de röportajın İngilizce tercümesini dünyaya duyurdu.

Aynı gün Katar'ın fonladığı Middle East Eye'da da Ürdün monarşisinin, Suudi Arabistan'ın İsrail'le anlaşarak Filistinlileri ve Ürdünlüleri 'yarı yolda bırakacağı' endişesi taşıdığı ve Filistinlilerin geri dönme hakkı mücadelesininsonlandırılacağından korkulduğu haberi yayınlandı.
Ertesi gün İsrail İstihbarat Bakanı Katz, yaptığı konuşmada mealen şunları söyledi:
"Bir yıl önce ABD, İsrail karşıtı bir kararı veto etmeyerek yerleşimlerimize engel olmuştu. Başkan Trump, İsrail'e karşı gelen Filistinlileri uyardı ve devam ederlerse Washington'daki temsilcilikleri kapatmakla tehdit etti. Filistinlilerin bir yıl öncesindeki tebessümleri yüzlerinden silindi. Bu tesadüf değildir. Başkan Trump dünyayı iki eksende görüyor: Dostluk ekseninde Amerika, biz ve pragmatist Sünni müttefiklerimiz var. Diğer eksende ise İran ve KuzeyKore'nin başı çektiği kötülük ekseni var. Filistin hükümeti, hangi eksene katılacağını seçmelidir." 
Bu sözlerin üzerinden 24 saat geçmemişti ki Kuveyt'teki bir televizyonkanalındaki Arap yorumcunun sözleri gündeme düştü: "1948'den önce Filistin diye bir devlet yoktu. Biz beğensek de beğenmesek de İsrail, bağımsız ve egemen bir devlettir ve onu tanımayanlar tiran devletlerdir." 
Unutmadan, ünlü bir İsrailli blogger olan Ben Tzion da Suudi Arabistan'ı ziyaret ederek oradan paylaşımlarda bulundu. Mescid-i Aksa'ya sokulmayan bir İsrailli, Peygamber Efendimizin kabrinin de bulunduğu Mescid-i Nebevî'den fotoğraflar paylaştı.
Midem bulanıyor ama Arap devletlerinin bazıları, "Filistin mi, o da ne?" demeye çoktan hazırlar anlaşılan.. O yüzden son nefesine dek, "Bir Filistin vardı, bir Filistin gene var" diyecek bir milletin parçası olmak şükürvesilesidir.

Sabah
23 Kasım 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;