GÜNCEL

Hilal Kaplan : Assange’a karakol, Dündar’a saraylar

Tarih
15 Nisan 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Hilal Kaplan
Julian Assange, dahi derecesindeki 'hack'leme kabiliyetlerini, dünya hükümetlerinin sırlarını ifşa eden düzenli bir çevrimiçi yayın kuruluşuna, Wikileaks'e çevirdi. Bu sistem, yanlış kullanılmaya açıktı. Yer yer hatalar da yaptı. Örneğin sızdırlan e-mailler neticede e-maildi ve dedikodu ile iftira da içermesi mümkündü. Ancak salt sızdırılmş olması, onların doğru gibi yansıtılmasına sebep oldu.
Fakat nihayetinde Kenya'dan Tunus'a, Rusya'dan Amerika'ya gizli kalması istenen pek çok detayı ve gerçeği gün yüzüne çıkardı.
Örneğin Tunus'ta Arap Baharı'nı tetikleyen hadiselerden birisi de Ben Ali ailesine dair ABD Dışişleri Bakanlığı iletişimlerinde geçen ifadelerdi.
Assange'ın en büyük düşmanı ise tartışmasız Amerika oldu. Çünkü, Bradley/Chelsea Manning'in kendisine sızdırdığı bilgiler sayesinde, ABD ordusunun Irak'ta hem sivil halkı hem de iki Reuters muhabirini nasıl katlettiğini video kaydıyla birlikte ortaya çıkardı. Assange, bununla da kalmadı.
Amerikan Demokrat Partisi'nin ve Hillary Clinton ile yakın ekibinin yazışmalarını da dünyaya açtı. Bu e-maillerde Hillary ve Bill Clinton'ın aslında nasıl satılık birer politikacıdan öte olmadığını tüm dünya gördü. Ve tabii Hillary'nin Libya takıntısının bugün ülkeyi getirdiği noktayı da...
Assange, sekiz yıldır Londra'daki Ekvator Büyükelçiliği'nde 'zorunlu misafir' olarak yaşıyordu. Dışarı adımını attığı an tutuklanacaktı. Öyle ya, İngilizistihbaratının yaptıklarını yayınlayacak oldu diye Guardian'ı basıp hard diskleri bizzat gazetecilere zorla parçalattıran İngilizler, Assange'a ne yapmazdı...
Ancak Ekvator'da iktidar değişti. Solcu başkanın yerini sağcı ve Amerika'ya yakın Moreno aldı. Pence, geçtiğimiz sene Moreno'yu ziyaret etti. Önümüzdeki günlerde de Beyaz Saray'da ağırlanacakmış. IMF'den de güzel bir borç kaparsa Assange kimin umrunda.
Assange, İngiliz polisi tarafından Ekvator Büyükelçiliği'ne girilerek yaka paça çıkarıldı. Şu an ABD'ye iade işlemleri için gözaltı süreci devam ediyor ama iadesine kesin gözüyle bakılıyor.
Peki Assange'ın zekâsı ve yeteneklerinin milyonda biri kendisinde olmayan, IŞİD yalanlarıyla süslediği haberini FETÖ'cülerin kuklası gazetede yayınlayan Dündar'a ne oldu? Önce Yüce Anayasa Mahkememiz (!) kendisini serbest bıraktı. Ardından Avrupa'ya kaçan Dündar hem uluslararası ödüllere boğuldu ve hem de Alman ile Fransız Sarayı'nda Cumhurbaşkanları tarafından ağırlandı. 

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • HAK DAVA

    16 Nisan 2019 09:31
    0 0
    HER ZAMAN DEMİŞİMDİR BATI İÇİN DEMOKRASİ KENDİ ÇIKAR VE MENFAATİNE ÇALIŞTIĞI MÜDDEDÇE VARDIR AKSİ DURUMDA HEMEN DİKTATÖR DAMGASI YERSİN.BU ARADA TÜRKİYEDE BASIN YAYIN ÖZGÜRLÜĞÜ YOK DİYE RAPOR YAZAN FREEDOM HOUS BU DURUM KARŞISINDA NEDEN KAFASINI KUMA GÖMDÜ DERSİNİZ
  • vatan sevdalısı

    15 Nisan 2019 20:54
    1 0
    normal.kendi hainlerini idam ederler.bizdekileride kullanırlar. kullandırılan maşa ve hainler leşten farklı değil
  • As1

    15 Nisan 2019 20:13
    1 0
    Bu yavsak dünya serefsizler yükari temizler iyiler Asaga Anlamadim gitti chp hdp iyi bunlarin hepsinin Cani Cehenneme
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;