SİYASET

Hasan Öztürk : Dün içimizdeki 28 Şubatçıları püskürttük şimdi küresel 28 Şubatçıları

Tarih
02 Mart 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Hasan Öztürk

28 Şubat 1000 yıl sürmedi. Dahası, 28 Şubat’ın bu millete dayattığı ne varsa bir bir silindi. Ne kesintisiz eğitim denen abukluk, ne başörtüsü sorunu, ne katsayı, ne de “yeşil sermaye” denerek fişlenenler yok artık.

Cambaza bak denilerek, Fadime Şahin gibiler ekranlarda “din/diyanet” algısını yerle bir ederken, öbür taraftan bankaların hortumlanması da yok.

1000 yıl sürecek denen 28 Şubat 2003’ten itibaren peyderpey tasfiye oldu. Buraya kadar sorun yok.

KÜRESEL 28 ŞUBATÇILAR İSLAM DÜNYASI’NDA VESAYETİ SÜRDÜRMEK İSTİYOR

Ancak Türkiye’nin 28 Şubat’ı ile “Küresel 28 Şubat” arasındaki ilişkiyi ve o ilişki üzerinden bugün de devam eden “Küresel 28 Şubat’a” da dikkat kesilmek durumundayız.

28 Şubat’ın Türkiye’deki inançlı kesime yönelik, “ötekileştirici” tavrı Küresel 28 Şubatçılar tarafından tüm dünyada bütün Müslümanlara karşı yapılıyor.

Bir istisnası var bunun. Adına “Ilımlı İslam” dedikleri dün FETÖ’ye ihale edilen bugün Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman’ın sahiplendiği proje.

Ilımlı İslam dedikleri de “Batı’nın çıkarlarını kollayan. Batı’nın değerleriyle asla çatışmayan ve hatta Batı’nın egemenliğini toptan kabul eden… Eziklik hali. ”

SİSTEM İÇİNDE KALARAK VESAYET ODAKLARIYLA MÜCADELEDE TÜRKİYE ÖRNEĞİ

Türkiye’de dindarların sistem içerisinde kalarak, demokratik süreçlerde yer alarak gerilettiği 28 Şubat zihniyeti, Küresel 28 Şubatçılara karşı İslam dünyasında ve mazlum coğrafyalarda bir örnekli teşkil edebilirdi.

Ne yazık ki hem sömürge geçmişi olduğu için hem de “dirayetli” liderlerin eksikliği nedeniyle Küresel 28 Şubatçılara karşı şu anda İslam dünyasında belirgin bir direnç yok.

Türkiye başından bu yana istisnai bir ülke. Ne sömürge geçmişi var ne de 2’nci Dünya Savaşı’ndan sonra kurulan dünyadaki “demokratikleşme” süreçlerinden hiçbir zaman tamamen kopmuşluğu.

Her ne kadar 10 yılda bir “müdahale” edilerek, ne uzaması, ne yok olmasına müsaade edilen Türkiye tarihsel birikimiyle demokrasisini, ekonomisini geliştirerek yoluna devam ediyor.

28 Şubat 1997’de alınan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) kararlarıyla 1000 yıl süreceği ilan edilen sürecin, tarih yürüyüşünde bir “nokta” kadar öneminin olmadığını vurgulayan rahmetli Erbakan’ı da burada anmak gerekiyor.

ERBAKAN DİNDARLARI “OY VER CİHAT ET” DİYEREK SİSTEM İÇİNDE TUTTU

Erbakan’ın bu memlekete ve bu millete en büyük hizmeti, “Oy ver, cihat et” kavramı üzerinden dindar/mütedeyyin kesimleri “sistem içerisinde” tutmasıdır.

Ne illegaliteye ne terörizme ne anarşiye bulaştırmadan… “Hak aranacaksa sistem içerisinde aranacak. Cihat edilecekse sandığa gidilip oy verilerek yapılacak” diyerek Türkiye’ye ve bu millete büyük hizmet etmiştir.

Daha sonraki yıllarda Erbakan’ı “demokrat olmakla” suçlayan kimi çevreler ve kimi kanaat önderleri bile sistem içinde yerini aldı. Bazıları milletvekili, bazıları bakan danışmanı bile oldu.

28 Şubat’ı bu millet püskürttü. Ve bu püskürtmeyi de yine sandıkta yaptı. Seçim vakti geldiğinde sandığa gitti 28 Şubat’ın siyasi aktörlerine büyük bir ders verdi tasfiye etti. Ak Parti işte o tasfiyenin sonucu neşet etti.

Ve o gün bugündür de “Küresel 28 Şubatçılar”ın bir şubesi gibi varlığını sürdürmek isteyen tüm vesayet odaklarıyla mücadele ediyor. Bu mücadeleye yine en büyük destek milletten geliyor. Millet her seçimde o vesayet odaklarıyla kol kola giren siyasal hareketleri, püskürtüyor.

Ne var ki Küresel 28 Şubatçılar, dünya ölçeğinde Müslümanlara yönelik tıpkı 28 Şubat 1997’de MGK’da alınan kararların bir benzerini dayatmaya devam ediyor.

“ONE MİNUTE” DE “DÜNYA 5’TEN BÜYÜKTÜR” DE KÜRESEL 28 ŞUBAT’A DİRENMEKTİR

İşte bu yüzden, uzun zamandır Türkiye’deki 28 Şubatçıları gerileten Ak Parti siyaseti ve Recep Tayyip Erdoğan liderliği, Küresel 28 Şubatçılara karşı da sesini yükseltiyor.

“One minute” budur. “Dünya 5’ten büyüktür” demek budur. “Birleşmiş Milletler düzeni köhneleşmiştir” demek budur.“Avrupa Birliği bu haliyle devam edemez” demek budur.

Türkiye, Erdoğan iktidarıyla 1000 yıl süreceği söylenen 28 Şubat zihniyetini geriletmiştir. Dünyadaki adaletsizliğe ve vesayete karşı baş kaldıran Erdoğan’a ve Türkiye’ye de hem Müslüman dünya hem mazlum coğrafyalar gönül bağıyla bağlanmıştır.

Küresel 28 Şubatçılara karşı verilen mücadelenin ne olduğunu merak edenler, Türkiye’nin dışına çıkıp bir dinlesin oralardaki insanları.

Batı’daki Erdoğan ve Türkiye nefreti ile, Müslüman ve mazlum coğrafyalardaki Erdoğan ve Türkiye sevgisinin kaynağı Küresel 28 Şubatçılara karşı alınan tutumdur.

Yanılıyor muyum?

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver

    02 Mart 2019 22:24
    0 0
    s0n 0larak şunu da anladım ki, yarın pazar.. rahatınızı kaçırayım. ergun dilerin pr0gramından anladığım, ABD KEMALİZMİN S0NUNU GETİRECEK. bakın CHPye, kemal beyle nerde atacı varsa dışarda, kefere diyen bşk yardımcısı, ata resmini meclisteki 0dasından çıkarıp çöpe atan mebus ve bunu faaş eden melih gökçeğin belalısının partiden atılması.FETÖ ve HDP ile enseye t0kat 0lma hali,PKKya,PYDye tek laf y0k.bu ne demek yani.HİÇ ATA LAFI EDİLMEZ 0LDU
  • hursit dilaver

    02 Mart 2019 22:02
    0 0
    aynı pr0gramda eski CHP mebusu MUSTAFA KUL'UN DEDİKLERİNİ ŞEDDELİ 0LARAK DİNLEYİN.s0n 20-30 yılda neler yapılıy0r dinleyin.ergun dilerin bu akşamki dersi. CHPYİ NASIL KURTARIRIZ derdinde bizim 1950den beri BU CEHEPE ACİLEN KAPATILIP TARİHTEN SİLİNMELİDİR diye ömur tuketirken bizim medyanın şaşkınlığına bakın.RAHMET 0LSUN ,BU ULKE İÇİN KAPATIN BU PARTİYİ DİYEN DP MEBUSUNA..
  • hursit dilaver

    02 Mart 2019 21:57
    0 0
    h0camıza rİahmet 0lsun..0 ayrı.ben demin şaştım. ERGUN DİLER KARALAR BAĞLIY0R.niye mi.CHP niye böyle.CHP aydınlık yarınlardan, ataturkun I prensiplerinden,turkiyenin umudu 0lacakken bu hale nasıl geldi.bu partiyi kurtaralım ve KEMALİZMİ TEKRAR TURKUN İNANCI YAPALIM HAVASINDA.dinleyin meali budur.bu da bizim mahalle. en aydın dediğimiz kişi için ben ne diyeyim artık. yazık.
  • maskosu

    02 Mart 2019 21:40
    1 0
    "Hak aranacaksa sistem içerisinde aranacak. Cihat edilecekse sandığa gidilip oy verilerek yapılacak” diyerek Türkiye’ye ve bu millete büyük hizmet etmiştir. ? işte zurnanın zırt dediği yer; sanki bu sistem İslami sistem! ya hu bozuk ve küreselcilerin sistemi değil mi? bu sistem. ve siz Müslümanları bu sisteme dişli yapan monta edeni övüyorsunuz (Hasbunallah veniğmel vekil!) bu ne pişkinlik anlamak çok zor!
  • Erbabana vefa

    02 Mart 2019 18:42
    0 0
    Şimdi moda, düşmanlık yapana dostluk adıyla ihanete ortak olmakmış, AMA HOCAM KİMİN KİM OLDUĞUNU BİLEREK HAREKET EDİYORDU.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;