GÜNCEL

Ersoy Dede : O basın toplantısını boş salona yapmalıydı

Tarih
29 Haziran 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Ersoy Dede

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan herkesin cumhurbaşkanı olmasını isteyen, herkesi kucaklamasını salık veren Muharrem İnce, bu sözleri söylediği basın toplantısında ne yaptı dersiniz?.. TRT kameramanını dışarı çıkardı.. Ve aynen 28 Şubat akreditasyon günlerinde olduğu gibi, bir meslektaşımız bile çıkıp da,‘TRT çıkarsa bu toplantıyı ben de izlemem’ diyemedi.. Evet arkadaş.. Kimse kusura bakmasın.. O basın toplantısını, ters çevrilmiş kameralara yapacaktı Muharrem İnce.. Bu ayıp da bize yeter.. Ben bu konuda bu dayanışmayı isteyene de denk gelmedim.. Sabah gazetesinden dostum Kenan Kıran’ın twitter’dan yaptığı; ‘O toplantıyı tek bir gazeteci izlememeliydi.. Muharrem İnce tek kalmalıydı..’ yorumu dışında öyle fırtınalar falan da kopmadı yani.. Bakın bir şey söyleyeyim mi size.. Bu egemenlerin yaydığı güç korkusu var ya, işte o enteresan biçimde iliklerimize kadar işlemiş.. Sorsan her tarafta medyaya hakim siyasetin değiştiği lafları söylenir.. Ama gelin görün ki, bir medya emekçisi, işini yapmaktan sadece politik nedenlerle alıkonulurken kimsenin sesi-soluğu çıkmaz.. Bravo.. 

 

TRT her adaya eşit vakit ayırmak zorunda mı?

Mevcut cumhurbaşkanını bu tartışmanın dışında tutmak kaydıyla, TRT’nin, her adaya eşit süre vermesi şık olurdu aslında.. Neden mevcut cumhurbaşkanını dışarıda tutmak gerektiğini arz edeyim.. Çünkü o, evet bir cumhurbaşkanı adayı fakat aynı zamanda yürümekte olan devletin de başı.. Yani yaptığı konuşma salt; ‘İktidara gelirsem iki anahtar..’ türü vaat/propaganda konuşması değil ki!.. PKK yöneticilerinin toplantı halindeyken vurulduğunu, Kandil’den sonraki hedefin Sincar olduğunu, OECD ülkeleri içerisinde en hızlı büyüyen ikinci ülke olduğumuzu bu buluşmalarda anlattı Erdoğan.. Bir şey daha.. Meydan dolusu adamın hep bir ağızdan Türkiye Cumhurbaşkanı’na küfretmesini devlet kanalının canlı vermesini beklemek biraz fazla olurdu..   

 

Murat Ülker’in açık destek mektubu çok önemli

Seçimlerden sonra piyasaların süratli biçimde dengeye oturduğunu gördük hep birlikte değil mi?. Yahu çok basit patates fiyatlarında bile seçim öncesinde nasıl bir operasyon yapıldığını görmedik mi?..Bugün gidin markete 1.5 liradan patates alıyorsunuz.. “.. Yaz geldi arz yükseldi..” diyorlar.. Yalan söylediklerini biliyoruz değil mi?.. Altın kendi bandına oturuyor, borsa yönünü yukarı çevirmiş durumda vesaire.. Ama en çok bu ülkenin değeri olan iş adamlarının tavrını önemsiyorum ben.. Bu anlamda Murat Ülker’in, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazdığı mektup çok kıymetlidir.. Diyor ki orada Murat Ülker; “...Ortak değer ve idealimiz olan Türkiye’miz için bundan sonraki dileğim, sizin işaret ettiğiniz gibi bütün dünyanın hayranlıkla izleyeceği bir yükseliş göstermesidir. Büyüyen ve gelişen Türkiye’mizde memleket ve ekonomimizin ve milletimizin menfaatleri için işimize dört elle sarılarak, üretmek ve daha çok istihdam etmek ve de büyümek için gayret sarf ediyoruz…” Katma değer üreten bir işadamı olan Murat Ülker’in bu tavrını çok önemsiyorum. İş dünyasının bu yeni sistemi ve seçimlerden çıkan neticeyi bu şekilde okuması, Türkiye’yi yakın vadede durdurulamayacak her türlü operasyon girişimine rağmen aşağıya çekilemeyecek bir ülke yapacaktır.. Hep birlikte.. 

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Okur

    29 Haziran 2018 11:25
    0 0
    Ülker in mektubunun anlam kazanması için ,yazıldığı zaman önemli.Seçimden önce mi,sonra mı?
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;