SİYASET

Ersoy DEDE : Ekrem İmamoğlu’nun vadettiği özgürlük ortamı

Tarih
20 Mayıs 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Ersoy Dede

 ‘Herkesi kucaklayacağım’ diye yola çıkan Ekrem İmamoğlu’nun, hakkında yazı yazan gazetecilerin tamamını susturmak için, ceza ve tazminat davaları açtığını biliyorsunuz. Ahmet Kekeç Usta geçenlerde yazdı; “Benim 10 bin liramı istiyormuş” dedi. “Çıksın PKK’ya, FETÖ’ye, DHKP-C’ye isim vererek rest çeksin, 10 değil 20 bin lira vereyim” teklifinde bulundu. Aynı yazıda Ahmet Kekeç, İmamoğlu’nun bugüne kadar hakkında açılmış 5 hakaret ve tehdit davası olduğunu da hatırlattı. Şimdi soru şu. Bu sevgi pıtırcığı kimi tehdit etti de kime hakaret etti de bu davalara muhatap oldu? ‘Hoşgörü abidesi’ İmamoğlu’nun dökülen makyajının altında ne gizli? Bakın basın ya. En çok kavgasını verdikleri mekanizma bu değil miydi?Oysa şimdi gazeteciler olarak İmamoğlu hakkında bir şey yazamıyoruz. Nerede hoşgörü, birlik, beraberlik barış ortamı. Arkadaş, bugün bütün gazetecilerin işi gücü bırakıp İmamoğlu’na şu soruyu sorması lazım; neden basını baskılamaya çalışıyorsunuz? Hakkını yemeyelim, Melih Altınok Sabah’ta, Kurtuluş Tayiz Akşam’da sormuştu. Biz de buradan bir kez daha soralım; “Sayın İmamoğlu, neden gazetecileri davalarla, tazminatlarla susturmaya çalışıyorsunuz? Vadettiğiniz özgürlük ortamı böyle bir şey mi?”

 

‘Çankaya Noteri’ denmesini haksızlık olarak görüyordu!

“Abdullah Gül için zaman zaman ‘Çankaya noteri’ benzetmesi yapılıyor. Bu doğru bir benzetme değildir. Onuruyla görev yapan, görevini yaparken kılı kırk yaran noterlere haksızlık yapılmaktadır. Gül, bunun ötesinde bir görev üstlenmiş görünmektedir. Kendi koltuğunu sağlamlaştırmayı hukuk devletine tercih eden bir anlayış, Türkiye'de hukukun en üst makamlarca çiğnendiğinin en somut örneğini oluşturur.” (17 Ekim 2007 - ANKA) Sözler Kılıçdaroğlu’na ait. Muhatabı vaktin Cumhurbaşkanı Gül. Önceki gün Fox TV’de Gül için söylediği sözler ise şöyle;“Devlete hizmet edene saygı duyarım. Abdullah Gül tarafsızlığını olabildiğince koruyan bir cumhurbaşkanıydı. Kendisine saygı duyarım. (Sayın Gül ve Sayın Davutoğlu için) Ben onlara saygı göstermez miyim, saygı duyarım…” CHP omurgasızlığı diye bir şey yok mu, var. Vaktiyle Sivas katili dedikleri Karamollaoğlu ile birlikte yol yürüyen de CHP, şehit cenazesine gidip ağıt yaktıktan sonra vatan evlatlarını katleden PKK ile kol kola kampanya yürüten de CHP. Dolayısıyla CHP’ye ‘dün öyle diyordun, bugün böyle diyorsun’ diye yüklenmek yersiz. Fakat Sayın Gül ve Davutoğlu; ‘bayram değil, seyran değil Kılıçdaroğlu bizi niye seviyor’ diye kafa yoracak mı, merak ediyorum.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • HAK DAVA

    20 Mayıs 2019 17:24
    0 0
    NEDEN SEVECEK DÜN KÖPEK GİBİ BİRBİRLERİNİ YİYORLARDI ŞİMDİ AYNI YOLUN DALKAVUĞU OLDULAR ONU BUNU BOŞVERDE 367 GAREBETİNİ ÇIKARAN CHP BU KEZ ABDULLAH GÜLÜN KARISININ KAFASINDA KİNİ NE YAPACAK BENDE BUNU MERAK EDİYORUM YOLUN DÜŞERSE SANA ZAHMETSORUVER
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;