GÜNCEL

Ersoy DEDE : İcra İle Alınan Çocuk olayında kim suçlu?

Tarih
01 Eylül 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Ersoy Dede

İstanbul - Bağcılar’da yaşayan Metin Ç. velayeti annesinde olan kızı Yağmur’u geri yollamayınca anne de yasal yollara başvurarak aldı kızını.. Yasal yollar dediğimiz, icra memurlarının gidip kızı babasından alması..  Görüntüleri izlediyseniz, dayanılacak gibi değil.. Hem babanın gözyaşları hem kızın feryadı.. Fena!.. Şimdi olaydaki kusurlu hareketlere bakalım gelin biraz.. 

1) Yasa sorunlu.. Fakat değişiyor.. Küçük Yağmur’un durumu, belki de bu şekileki son ya da sondan bir önceki örnek..  Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan  ‘Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Kanun Tasarısı’ hayata geçtiğinde boşanmış çiftlerin çocuklarının icra dairesi aracılığıyla teslimine son verilmiş olacak.. Yeni düzenlemeyle çocuk teslimi için çocuk teslim merkezleri kurulacak. Nafaka ya da velayetin el değiştirmesi cezalarının yanısıra karara aykırı davranan taraflara hapis cezası verilecek.. Bu ayrıca değerlendirilir.. 

2) Baba sorunlu.. 11 Yaşındaki Yağmur’u bu rezalete sokmadan, onun dışında da halledebilecekken bir çuval inciri berbat etti. Olayı çıkmaza sürükleyen ilk isim baba.. Ayrıca 11 yaşındaki çocuğu annesine dönmeye ikna etmek de, babalıktan geçtim insanlık vazifesi olmalıydı. Kız itiraz etse bile.. 

3) Anne sorunlu.. Çocuğunu seven hiç bir anne/baba, onu görebilmek için icra memuru yollamaz.. Çocuğunu seven, çocuğunun kendini iyi hissettiği yerde kalmasını ister.. Ağlata ağlata yanına almaz.. 

4) Pedagog sorunlu.. İcra memurlarının, çocuğu teslim almaya pedagog eşliğinde gittikleri söylendi.. Eğer bu facia sırasında orada bulunan ve babanın kucağından çeke çeke çocuğu almaya çalışan kadın pedagogsa, hiç vakit kaybetmeden yaksın o diplomayı.. 

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Namyelüs

    01 Eylül 2018 19:16
    0 0
    Suçlu olan bu yasayı yapanlar.Her durumu bir duruma indirgeyerek yasa çıkarısan bunlar olabilir.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;