GÜNCEL

Ersoy DEDE : Darbeye karışan bütün Amerikalılar tutuklanmalı!

Tarih
07 Ekim 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Ersoy Dede
 FETÖ’nün Türkiye’deki ABD konsolosluğundaki irtibatı Metin Topuz’un tutuklanmasından sonra Amerikan Büyükelçiliği açıklama yapmış.. Mealen diyor ki; “.. adamımızı tutuklayamazsınız…” Bakalım tutuklayabiliyor muyuz, tutuklayamıyor muyuz?..

Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin saygın-şerefli bir mensubu hakkında 17/25 tezleriyle tutuklama kararı verdiğine göre Amerika, Türkiye’nin en büyük kamu bankasının genel müdür yardımcısını 17/25 tezleriyle rehin tutuyorsa Amerika bu demektir ki, 17/25 buz gibi bir Amerikan operasyonudur..
Adil Öksüz’ün neden darbe girişimi sürecinde konsoloslukla temas kurduğunu izah edemiyorsa Amerika, 15 Temmuz gecesi, İncirlik’ten kalkan tanker uçakların, F-16’lara 20’den fazla kez yakıt ikmali yapmasını açıklayamıyorsa Amerika, 15 Temmuz buz gibi bir Amerikan operasyonudur..
MİT Tırları ihanetinin sivil bir numarasının tırlar durdurulduğu gün konsoloslukla yaptığı görüşmeye dair tek kelime edemiyorsa Amerika, örgütün ele başını himaye etmeye devam ediyorsa Amerika, buradan kaçan bütün FETÖ’cülere kol kanat gerdiyse Amerika, çok özür dilerim ama bu örgüt Amerika merkezli bir örgüttür..Ve darbeye karışan kim varsa zaman kaybetmeden tutuklanmalıdır.. Kim varsa ve sürecin hangi aşamasında yer aldıysa..

Kimdir Metin Topuz?

Reza Zarrab’ın tutuklu yargılandığı ve peşinden Halkbank yöneticileri ile Eski Bakan Zafer Çağlayan’ın da dahil edildiği davanın iddianamesinde enteresan belgeler yer alıyordu.. Bir yönüyle 17/25 Aralık kumpası sırasında gördüklerimize benziyordu. Fakat ilginç olanı şuydu ki, Amerika’daki mahkeme Türkiye’deki çadır yargılamasından belge almamıştı.. İlk bakışta öyle zannedildi.. Ama gerçek tam öyle değildi.. Zira kendi davasında kullandığı ses, görüntü vesaire, Türkiye’deki delillerden fazlaydı.. Dolayısıyla ya CIA, Türkiye’de yasadışı takip yaptı.. Ya da  burada kullanılmayan izleme-dinleme dataları Amerika’ya uçuruldu..
İşte Metin Topuz burada devreye girdi..

17/25 Aralık kumpas davasında başrolü oynayan FETÖ’cü polis müdürlerinin, yasadışı yolla elde ettiği teknik takip verileri ile üretilmiş deliller, montaj kasetler, Metin Topuz üzerinden çıkarıldı..
Şimdi soru şu; Sen cumhurbaşkanımın korumaları hakkında tutuklama talebiyle yargılama yapacaksın.. Hadsizce.. Sen bu ülkenin en büyük kamu bankasının bir yöneticisini rehin tutacak diğeri hakkında tutuklama kararı vereceksin.. Bir hükümet üyesi hakkında tutuklama kararı çıkaracaksın.. Biz buradaki köstebeğini yargılamayacağız.. Yok artık..

Star
7 Ekim 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;