GÜNCEL

Erkan Tan : Sezgin Tanrıkulu PKK’yı lanetleyebilir mi?

Tarih
08 Eylül 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Erkan Tan
SİHA (Silahlı İnsansız Hava Araçlarını) uygulamalarını gündeme getiren bir milletvekili var. CHP Milletvekili.

İddialarıyla ilgili en üst düzeyde açıklama yapılmasına ve iddiaları yalanlanmasına rağmen konuşup duruyor. Öyle ise biz de ona soralım... Sezgin Tanrıkulu, PKK'nın vahşice saldırdığı ve hayattan koparttığı sivillerin haklarını da PKK'lı şerefsizleri lanetleyerek koruyacak mı? PKK'lı kahpelere, terör örgütünün adını özellikle belirterek, bunlar namussuzdur, alçaktır, haindir, eli kanlı katillerdir der mi? Ama öyle yuvarlak sözlerle, adresi belli olmayan, terör örgütünün adını falan belirtmeden yapılan kınamalardan ve hak arama çalışmalarından bahsetmiyorum.
Sadece soruyorum canım... Kardeşlerim, Sezgin Tanrıkulu'nun CHP'si, Atatürk'ün CHP'si değildir. Bunu hala görmeyen ya da görmek istemeyen CHP'liler vardır. Sorun büyüktür. Aslında bu sadece CHP'lilerin değil, bütün Türkiye'nin sorunudur.

SEZGİN TANRIKULU ABD'Yİ ELEŞTİREBİLİR Mİ?
PKK, YPG, PYD terör örgütlerini açıkça destekleyen, onlara ABD'nin Kara Kuvvetleri, ordu mensupları muamelesi yapanlar, Türkiye'nin resmen düşmanı değil midir? Defalarca hem de her seviyede uyarmamıza rağmen, bu kepazeliğe devam etmedi mi? DEAŞ ile mücadele ediyor yalanı ile ancak bir orduda bulunabilecek silahları bu eli kanlı katillere vermedi mi? Sonra bu silahların hepsi üzerimize çevrilmedi mi? Teröristler üzerlerinde ABD'nin verdiği bu silahlarla yakalanmıyorlar mı? Peki Sezgin Tanrıkulu, SİHA uygulamalarını gündeme getirir gibi bunları da gündeme getirip ABD'ye bir kaç ağır laf söyler mi?

PYD TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL DEMİŞTİ
Peki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD'nin PYD/YPG ya da Suriye politikasını, hiç eleştirdi mi..?
Daha önce de yine bu köşede sizlerle paylaşmıştım... Şimdi yine yazıyorum.
Bu konu da aslında Sezgin Tanrıkulu ile ilgilidir. Hatırlar mısınız?.. Geçtiğimiz aylarda, PKK'nın Suriye'deki eli kanlı katillerinin, terörist olmadıklarını, DEAŞ ile mücadele eden güçler olduklarını, Sezgin Tanrıkulu, göğsünü gere gere söyleyivermişti.
Kendisi ile ilgili, çeşitli basın yayın organlarında dile getirilen, ABD'ye yakınlığıyla ilgili iddialar var. Bu iddiaları bilmem... Ancak ABD'nin, Suriye'deki PKK/YPG/PYD tezlerinin birebir aynısını o da her yerde dile getiriyor.

CHP VE AMERİKA'NIN ÇIKARLARI
İşte tam da burada CHP ile ABD arasındaki ilişkiler önem kazanıyor. CHP yönetimi de Sezgin Tanrıkulu gibi mi düşünüyor? Aslında çok uzun zamandır yaşanan bir geçeği, buradan defalarca sorduğum bir soruyu bir kez daha tekrar ediyorum. Türkiye'ye ikide bir 'Suriye'de ne işimiz var?' diye soran Kılıçdaroğlu, ABD'ye, Suriye'deki teröristlere açıkça verdiği destek hakkında, bugüne kadar tek bir soru dahi sormuş mudur? Sert sözleri, ağır hakaretleri bir kenara bırakın eleştiri bile yapmış mıdır? Peki sizce neden? Aklınıza gelebilecek her konuda, ağzına geleni söyleyen CHP'liler, bu konuyla ilgili ABD ile aynı görüşlere mi sahip acaba? Demek ki;
ABD'nin, bu eli kanlı katillerle işbirliğinden, CHP Genel Başkanı rahatsızlık duymuyor.
Ve hatta CHP, ABD'yi bu konuda destekliyor mu acaba?

Takvim
8 Eylül 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • kulobal

    08 Eylül 2017 15:35
    1 0
    bir evladın çok sevdiği babasına ağız dolusu küfür etmesi mümkün mü. denklemin aktörlerini yerlerine koyun. yada şöyle diyelim, birinin kendine lanet okuması ne kadar mümkünse bu da öyle.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;