GÜNCEL

Erem Şentürk : “Türkiye yabancı gazeteci satın alsın” meselesi üzerine!

Tarih
26 Ekim 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Erem Şentürk
 Uzun yıllardır bürokrasi içinde Türkiye’ye hizmet etmiş bir büyüğüm, geçen akşam şöyle bir şey anlattı: “Türkiye’nin yurtdışından gazeteci satın alması lazım artık; bu konuda yavaş davranıyoruz. Aynı İngiltere gibi, ABD gibi, Almanya gibi Suud bile bizden gazeteci satın alıyor; algı yönetimi yapıyor…”

Evet Batılı devletler yapar bunu gerçekten, kendi adlarına konuşacak akademisyenler, uzmanlar, STK’lar, gazeteciler, siyasetçiler satın alır; hatta doğrudan gazete kurarlar bile. Evlilik, evlat, aile, siyaset, eğlence, alışveriş, sanat derken her konuda hangi ülke kiraladıysa onu öven, ondan örnek alan onu referans gösteren hatta başı sıkışınca oraya kaçan gazetecileri hatırlarsınız. Mesela, Enerji Bakanlığı ileride oluşacak elektrik ihtiyacı için şimdiden tedbir alır ve termik santral kararı verir. Bu santralde ithal kömür yerine yerli linyit kullanmak isterse kıyamet kopar. İşte bu kiralık uzmanlar, yerli linyitin kalorisiyle gâvurun kömürünün kalorisini kıyaslar, “Gemilerle getirin efendim ne gerek var çıkarmaya” der. Öte taraftan güya antiemperyalist devrimciler, milyonlarca dolarlık kömür pazarında küresel şirketlerin kazançları düşmesin diye yerli madenler üzerine afra tafra yaparlar. Yeşilciler yerlisi dumanlı, ithali dumansızmış gibi yerli linyite karşı eylemler yaparlar. Ama bu işin çarkı bilindik anlamda “Al parayı yaz, al parayı anlat” şeklinde olmaz. Hizmet ve ödeme sistemi biraz karışık yürür. Türkiye’nin de dışarıda böyle adamlara ihtiyacı var mı peki gerçekten?

Bence yok; çünkü o tip kiralanmış adamların etkileri kalıcı olmuyor. İşe yarasaydı bizdekiler işe yarardı. Birkaç sene etkili oluyorlar sonra hüsranla rezil olup eriyorlar. Üstelik o tip kiralanmış etki ajanları bulundukları ülkelerde daha çok tahrip, ifsad, yıkım ve huzur bozmaya yönelik çalışıyor. Türkiye’nin dünya için böyle bir derdi yok, böyle bir tarihi de yok. Biz teklif eden, ikna eden bir milletiz...

Diriliş Postası
26 Ekim 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Karem

    27 Ekim 2017 17:55
    0 0
    Erem beyin dediği gibi para ile alınan ne fayda eder bilmiyorum ama, denemekte zarar yok diye görüyorum. Çünkü sesimizi duyuramadığımızdan dolayı Yurt dışında bizleri öcü gibi görüyorlar.
  • Göktürkler

    26 Ekim 2017 13:52
    3 0
    Dünyada bizim liderimiz gibisi yok en Büyük Türkiye en Büyük Erdogan
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;