SİYASET

Erem Şentürk : İşte CHP’nin asıl tehlikeli tarafı: Ekrem İstanbul’u peşkeş çeker mi?

Tarih
03 Temmuz 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Erem Şentürk

İstanbul, öyle balon asarak, stock fotoğraflardan araklanmış kalp ellerle “Hadi sevelim sevilelim” diye alay edilerek yönetilecek bir şehir değil. Böyle yaparak seçim kazandılar; aslında CHP’nin kazandığı bir şey yok ortada… İstanbul şu anda niyeti, mahiyeti ve sarkık uçları muamma bir koalisyona teslim olmuş durumda; ama hadi kazandılar diyelim… İşte bu kazanan parti(ler) İstanbul’u yönetemeyecekler. Yağmaya, talana gelen bu koalisyonun parça koparma kavgaları zaten malum CHP beceriksizliğiyle birleşince işler iyice içinden çıkılamaz bir hal alacak.

“Araba israfına son vereceğim” diye karşılıksız bir vaat üzerinden algı olguyu yendi. Evet algının olguyu yendiğini kabul ediyorum. Ama artık algı işe yaramaz. “Makam arabası” diye yalan söyledikleri hizmet araçları ne olacak mesela? Cenaze işleri, evde bakım hizmetleri, denetimler, servisler derken bütün o iş araçları geri mi verilecek? Elbette bunu yapamazlar çünkü yaparlarsa sistem tepelerine çöker. Diyelim ki bunu bile yaptılar; kaç para kâr edecekler? Ele geçecek miktar İBB’nin dişinin kovuğuna yetmez. Milyarlarca bütçe kullanan dev bir hizmet ağı var orada.

erem şentürk ile ilgili görsel sonucu

CHP’nin gelmiş geçmiş bütün tarihi toplansın, bu dev hizmet ağını aksatmadan idare etmeleri mümkün değil. Ne olacak peki?..

Doğan bütün zararları, “Ekrem İmamoğlu beceriksiz ve hatalı görülmesin” diye kapatmanın bir yolunu arayacaklar… Koalisyon ortaklarının koparıp götürürken açtığı delikleri kapatmanın bir yolunu arayacaklar…

İşte sadece İstanbul’un değil bütün Türkiye’nin geleceğini ilgilendiren asıl tehlike bu kapatma bütçesi arayışında çıkıyor ortaya. Bazı iş çevrelerinden gelen profesyonel yönetici ekibini İBB’de görevlendiren sermaye, elbette bir miktar destek bütçesi de ekleyebilir. Ancak İBB’nin daha sene sonu gelmeden tepe taklak olmasını engellemek için lazım olan para, Türkiye’de hiçbir holdingden çıkmaz. O büyüklükte bir para mecburen Yurtdışından gelecek. Peki o paray�� nasıl sokacaklar belediyeye?..

İlk evvela “Bağış mekanizmasını” düşünecekler. “Olur mu, olmaz mı, kanunda yeri nedir, olursa millete nasıl açıklarız” gibi ciddi sorulara, ciddi cevaplar bulmaları gerekiyor. Bulamayacaklar... Algı yönetimine geri dönecekler. Ancak bu sefer tutturamayacaklar; çünkü İstanbul’u satmalarına sadece İstanbul değil Türkiye müsaade etmez. Dışarıdan vakıfların, devletlerin, şirketlerin İBB’ye niye para aktardığını millete izah demezler. Bu, öyle elinle kalp yaparak kapatılacak bir mesele değil. Bu durumda mecburen o vakıflar, şirketler ve hükümetler paraları önce yerel paravanlara aktaracaklar ve İBB, yerel gibi görünen paravan kaynaklardan bütçelenecek. Bu saçmalıklara tevessül ettikleri anda milli servet, milli emlak ve milli güvenlik için tehdit olarak millete hesap vermek zorunda kalacaklar.

Tam bu anda İmamoğlu’na laf gelmesin diye fon aktaracak olan yabancı sermaye her zaman olduğu gibi korkunç düzeyde vahşileşebilir. Öyle ki millet bu konuları görmezden gelsin, dikkatleri başka yöne kaysın diye türlü türlü kaos planları devreye sokarlar. Tam olarak bu düzeyde vahşiler…

Aşırı titiz, aşırı dikkatli ve aşırı yoğun bir nöbet bekliyor herkesi!..

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver

    09 Temmuz 2019 15:58
    0 0
    5 yıl muddetle istediğini yapar. umurunda mi araba sayısı. onlar seçimde kaldı. biz bu AKPnin pısırıklığına YSK kararlarının ilahı güç ve peygamber buyruğu saymasına bakalım. elin oğlu,YÜZÜNÜZE TÜKÜRÜRLER, SOKAGA ÇIKAMAZSINIZ''derken: biz kararlara saygılıyız deyip, hırsızlığa peşinen onay verdik. yuh ki yuh.hele ismailin programı. binali bey ORADA SIFIRLANDI.ama tvlerde nasıl baskın olduğunu dinledik de güldim.
  • HAK DAVA

    04 Temmuz 2019 19:32
    0 0
    PEŞKEŞ ÇEKER Mİ NE DEMEK PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR ZATEN OY VEREN YAVUŞAKLAR DÜŞÜNSÜN AYA SOFYA KİLİSE OLSUN NE KADAR YAHUDİ VARSA HIRISYIYANBOL İSTANBOLA HADE BAKIM GÜN SİZİN GÜNÜNÜZ
  • hursit dilaver

    04 Temmuz 2019 16:41
    2 0
    en güzeli İSTANBUL HAVA LİMANINDA UÇUŞ PİSTİ KENARINA YAPILAN MESCİTLER.müslim devletlerden gelen yolcular, transit de olsa, BURADA DURUP, NAMAZLARINI KILIP YOLA DEVAM EDECEKLER.yani her pistin orta ve uygun yerinde bu mescit yapılıyor. YANİ İHTİYAÇ MOLASI YERİ GİBİ..CHP VE İPLİLERİN KULAKLARI ÇINLASIN. NASIL ATLADILAR BU HABERİ.
  • hursit dilaver

    04 Temmuz 2019 16:05
    2 0
    EREM ŞENTÜRKE SELAM.İLK AYİN,10 KASIMDA ATAYA DA HüRMETEN ayasofyada PATRİKLE yapılmalı.öyle cami falan diyenlere de iyi bir cevap olur.seçimden önce de yazmıştım zaten. sonra da heybeliadadaki ruhban okulunun tamir ve tadilatını üstlensin belediye.TÜRKİYEDE CAMİLERİ HALK KENDİ YAPIYOR. AMA KILISE VE OKULLARIN SAHİBİ YOK.BELEDİYEMİZ OLSUN. BATININ DA HOŞUNA GİDER. AFAROZ EDEMEZLER BİZİ.DÜŞÜNÜRLER ARTIK.ayasofya tartışmaları da biter.zaten ıstanbuldan geriye ne kaldı ki..pardon kalacak ki
  • hursit dilaver

    04 Temmuz 2019 15:56
    1 0
    İLK AYİN,10 KASIMDA ATAYA DA HÖRMETEN ayasofyada beraber yapılmalı.öyle cami yapılsın falan diyenlere de iyi bir cevap olur.seçimden önce de yazmıştım zaten. sonra da heybeliadadaki ruhban okulunun tamir ve tadilatını üstlensin belediye.TÜRKİYEDE CAMİLERİ HALK KENDİ YAPIYOR. AMA KILISE VE OKULLARIN SAHİBİ YOK. BELEDİYEMİZ OLSUN. BATININ DA HOŞUNA GİDER. AFAROZ EDECEKLERSE,DÜŞÜNÜRLER ARTIK.ayasofya tartışmaları da biter.zaten.ıstanbuldan geriye ne kaldı ki..pardon kalacak ki..(h. dilaver)
  • hursit dilaver

    04 Temmuz 2019 15:55
    0 1
    AYRICA..:bu AKPliler,hala çok saflar. her CHPli belediye geldiğinde kendİ adamlarını ve kendi sendikasını getİrir hep öyle oldu. ama bizim AKPnin böyle şeylere aklı ermez. vatan kurtarmada işçi dostluğunda birebirler. AMA ADAM GELDİ İŞTE, GELDİĞİ GÜN CHPLİ OLMAYAN KİM VARSA ATTI. SİZ HALA vatan milet sakarya deyip, ekmekleri, bebeleri diye geçiştirin. SANKİ ATILANLAR KEDİ ENİGİ..valla bizim AKP bunlara mustahak.. oy veren bunları düşünüp oy versin.
  • hursit dilaver

    04 Temmuz 2019 15:54
    0 0
    İBB İÇİN TAVSİYE..ayrıca norveçte falan var. orada bizim eskiden gayri meşru dediğimiz bebeler için meydan kenarlarına klube koymuşlar.İSTEMEDİKLERİ bebelerini bırakıp gidiyorlar. BİZ DE TAKSİME BU SEVGİ PITIRCIĞI MEYVESİ OLAN BEBELERİ, ÇÖPE,DENİZE,KANALA ATACAĞIMIZA BURALARA BIRAKALIM VE BELEDİYE İYİ BİR AMME HİZMETİ GÖRMÜŞ OLUR.camiye bırakılanlar müslüman ediliyor. buraya bırakılanlar laik kalacak tabi.. bırakanın da aklı kalmasın di mi. (h.dilaver)
  • hursit dilaver

    04 Temmuz 2019 15:53
    1 0
    bunun için daha ilk günden gözler üserlerinde olmalı diyeceğim ama hangi kafa. "15.000e düşen oy farkı'nı koruyamıyan ve kazanacağı seçimi YSK TANRIMIZ, ÇUKUR EVİMİZ DİYE HER İPTALİ TANRI BUYRUĞU SAYARAK KABUL EDEN BİR AKP KAFASI, ÖTEDE SURATINIZA TUKURURLER, SOKAGA ÇIKAMAZSINZ DİYEN KAFA.ne olacaktı. seçim başkanı AYY İNANAMIYORUM, CHP YAPMAZ AMA BİRİ YAPMIŞ, NE YAPMIŞ BELLİ DEĞİL diye diye seçimi verdiniz be...YAZIKLAR OLSUN. ZORUMA GİDİYOR HALA:.
  • Ahmet Çakır

    03 Temmuz 2019 18:10
    1 0
    Bu bahsedilenler gerçek bir hal almıştır zaten. Ankarada Mansur Yavaş belediyeye ait arazileri satışa çıkaracakken araziler TOKİ ye devredilmesi bunun en basit örneği. Istanbul da da bu şekilde olacağı şimdiden düşünülebilir.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;