DÜNYA

Erem Şentürk : Suud/ABD buluşmasındaki hayati nasihatler!

Tarih
22 Mart 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Erem Şentürk

Selman, Amerika’ya gitti ve Trump’la görüştü. Adı Veliaht Prens olarak anılan Selman’ı tanıyorsunuz. Kuzenlerine, yani rakiplerine operasyon yapıp paralarına çökmesiyle meşhur olmuştu.

Bu buluşmanın bizi, özellikle gençleri ilgilendiren tarafı ise, Trump’ın görüşmenin ardından yapılan basın toplantısında gösterdiği karton pano. Panoda ABD’nin Suud’a kakaladığı 12,5 milyar dolarlık silahların isimleri fiyatları vardı. Trump bununla övündü. Ayrıca yeni satacakları 13 milyar dolarlık Hava Savunma Sistemi (THAAD), 3,8 milyar dolarlık C-130 taktik nakliye uçağından, 1,2 milyar dolarlık tanktan ve 1,4 milyar dolarlık P-8 Poseidon savaş uçağından ve kazanacakları 30 milyar dolardan söz etti. “40 bin işçi demek” dedi. İşte bütün mesele bu…

Petrolü satın al, sonra verdiğin parayı silah satarak geri al.

Selman da orada babasının parasıyla kendine arkadaş satın alan şımarık çocuk olarak, bir mafyanın koruması altına girmenin verdiği güvenle İran’a sataştı. “Rezalet nedir” diye sorsalar; işte bu rezalettir diye önümüzde örnek olarak durması gerekiyor.

Tarihleri boyunca hiçbir zaman gerçek bir devlet olamamış karton adamlar bunlar. Sadece ellerinde petrolleri var. Bir gün, bir Suudi Arabistan parasına denk gelirseniz; iyi bakın, bir yüzünün Arapça bir yüzünün İngilizce olduğunu göreceksiniz. Kendi dilinde para basmaktan bile aciz olan bu adamların devlet dedikleri derebeylikten ibret alıp, ne pahasına olursun şerefli devletimizin kıymetini bilmemiz lazım.

Özenti bir velet, koskoca bir milleti Beyaz Saray’da satılığa çıkarıyor. Şerefli Araplar’ın hepsi bu tezgâha kan ağlıyor. Tarihe not düşmüş olalım; Selman’a Trump tarafından vadedilmiş saltanat topun ağzında. Allah ömür verirse, bölünüp paramparça olduklarına şahit olacağız. Selman’ı, ne abartılı İran düşmanlığı kurtaracak ne de CIA’in emirleriyle yaptıkları demokratikleşme numaraları.

Bize buradan düşlen nasihat; şuur ve kimlik elimizdeki en kıymetli haznemizdir. Ne kadar petrolünüz olursa olsun bir ahmak gafleti, kâfire yeniden harita çizme fırsatı verir. Gençler dik dursun uyanık olsunlar inşallah...

Diriliş Postası
22 Mart 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • mustafa yavaşoğlu

    25 Mart 2018 19:40
    0 0
    Bu milet bir mozaiktir anadolu coğrafyasında değişik renkerdeki mozaik taşları bir arada tutan çimontodur. buda göz bebeğimiz DİYANETTİR.o yüzden kutsal kitabımız KURANI DOĞRU OKUYUP,ANLAYIP,ANLATIP,YAZIP,YAŞAYAN kullar olmalıyız.farklılarımız zenginliğimizdir.DİYANETE çok ş düşüyor,İCRAAT Yapmak zorundalar.
  • Yavuz Selim

    23 Mart 2018 14:33
    2 0
    Trump'ın karşısında nasıl da samimi gülücükler takınıyor. İslam halkları karşısında eşşek oğlu köpek kadar değeri olmayan şerefsiz itte gt yok ki Suriye'deki varlığını sorgulasın. Beyin yok ki islam devletleriyle ittifak arayışında olsun. Aşşağılık diyorum. Trump'ın derdi müslüman devletleri birbirine düşürüp halklarını kanlarında boğmak. İran'a tek kurşun atmayacak. Savaşa dünden gönüllü Suudi Arabistan'la savaştıracak. Bu ateş bütün ümmete sıçrar. Vatikan kıs kıs gülüyor olacak.
  • hursit dilaver

    23 Mart 2018 00:29
    4 0
    demin mete yararın beyaz tvdeki programında öğrendim.PKKnın afrindeki dini yasaklarını bir resmiyet haline getirmiş ve afrin ve çevresinde uygulama başlamış.yıllarca.AYNEN BİZİM 28 ŞUBAT YASAKLARI GİBİ.ULAN BU KADAR BENZERLİK OLUNCA BUNLAR BU UYGULAMAYI BİZDEN Mİ KAPTILAR,ya da ALDILAR ya da FETÖ GİBİ bizimkilere 3 tur bindirecek biz zeka ile mi bunları planladılar acep.28 şubattaki gibi namaz kılanların fişlenmesi,kuran yasağı, dini tören yasağı. valla bu itler tam bir maden bulmuşlar yahu
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;