Müşteki avukatları salondakilere “Siz davadan vaz mı geçtiniz” diye sordu. Herkes “Hayır” derken asıl cevap yabancı mağdurlardan geldi. “Türkiye bir sözleşmeyle kendi vatandaşlarının adalet hakkından vazgeçmiş olabilir ama bizim adalet halkımız bakidir” dediler.
Salon sustu.
Savcı sustu.
Mahkeme heyeti sustu.
Öylece bekledik, birisi mantıklı bir şey söylesinde bu hayat devam etsin diye bekledik ama hiç kimse bir şey söyleyemedi.
Avukatlar, hâkimlerin davayı düşürmeye baştan karar vermiş olduklarını iddia ederek reddi hâkim yaptıkları sırada bir duruşmada son yüzyılın en derin çelişkilerinden biri yaşandı.
Allah rızası için oradaydık. Allah rızası için İsrail’in karşısında durduk. Allah rızası için şehitlerin tarafında saf tuttuk. “Allah rızası için bu davayı düşürmeyin” dedi bir müşteki ve hâkim cevap verdi:“Allah’tan korkun, ahiret var.”
Salon yine sustu.
“Allah’tan korkun” diyen mahkeme, İsrail’e karşı açılan bir davayı düşürmeye çalışıyordu...
Diriliş Postası
10 Aralık 2016
Hiç yorum yapılmamış
4202 kez izlendi
1481 kez izlendi
967 kez izlendi
489 kez izlendi
3467 kez izlendi
786 kez izlendi
511 kez izlendi
3555 kez izlendi
2537 kez izlendi
1248 kez izlendi
1705 kez izlendi
560 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.